嬰兒食譜

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

請問新鮮Apple Juice給4個月BB飲,要不要先煲熟Apple 先?

As subject. Thanks

大宅

Re: 請問新鮮Apple Juice給4個月BB飲,要不要先煲熟Apple 先?

我唔會law, 個萍果本身巳經係熟啦, 而且煲過咪無晒d營養? 同埋d味好怪個喎
只要搾汁過程衛生就ok, 我都係咁鮮搾俾呀女飲 :lol:

洋房

Re: 請問新鮮Apple Juice給4個月BB飲,要不要先煲熟Apple 先?

唔需要煲熟個蘋果,
但四個月bb飲,需要用水開稀,
而且唔可以飲太多

複式洋房

謝謝你們的回應,我會用水開稀 and just let her drink a little bit.

洋房

Sodaman
唔洗客氣,bb初初試其他食物,個個父母都會緊張d :-P

男爵府

熱血勳章

icoico 寫道:
我唔會law, 個萍果本身巳經係熟啦, 而且煲過咪無晒d營養? 同埋d味好怪個喎
只要搾汁過程衛生就ok, 我都係咁鮮搾俾呀女飲 :lol:

點樣搾架?用搾汁機??同埋加D咩落去?唔該晒…我完全唔識架…只係比亨氏BB飲架咋!

首頁

尾頁

跳至