育兒好物

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

蒙特梭利玩具

有冇人買過蒙特梭利玩具ㄚ?
Any comment?

侯爵府

Re: 蒙特梭利玩具

如果買會好貴下架, 有冇唸過自己做?

複式洋房

就係貴, 唔係好捨得買, 先至喺度挪comment.
自己做?---有唸過, 不過我啲手工"呀呀嗚"嘅啫.
stephenietam 寫道:
如果買會好貴下架, 有冇唸過自己做?

侯爵府

viviancfhung
其實有d書教你點整架, 有d會易整d, 有d都幾難架.... 我d手工都唔係整好, 但係字卡個d就都可以整到law, 我囡囡仲細, 佢大d(3歲)我就會開始整多d野比佢~~ 希望到時會成功啦~

複式洋房

有書教點整?---咁正, 本書名係乜嘢?乜嘢出版社?邊度有得賣?唔係澳門先有得賣呀嘛?(講笑啫)
viviancfhung
其實有d書教你點整架, 有d會易整d, 有d都幾難架.... 我d手工都唔係整好, 但係字卡個d就都可以整到law, 我囡囡仲細, 佢大d(3歲)我就會開始整多d野比佢~~ 希望到時會成功啦~

侯爵府

澳門冇得賣架, 我個本係我美國黎o既miss係美國買比我架~~ 叫Montessori at home (咁上下)等我check清楚再話你知~~

複式洋房

stephenietam,
Anyway,唔該晒. 但我想要嘅唔係啲reading and spelling 嘅card. 我喺一個標榜蒙特梭利嘅center,見到一set玩具cost HK$12,000.主要用來發展BB嘅手眼協調力,同想像力,創造力.啲玩具唔係card.
澳門冇得賣架, 我個本係我美國黎o既miss係美國買比我架~~ 叫Montessori at home (咁上下)等我check清楚再話你知~~

伯爵府

viviancfhung~

Montessori既玩具,係港澳係買得特別貴架~~

你可以返大陸看下,有許多模似"Montessori"既玩具,都係幾十蚊,而且d質量都幾好架~我都買在幾種~一樣可以玩出"BB嘅手眼協調力,同想像力,創造力.啲玩具"

禁止發言

複式洋房

你可以試下呢個網站, 佢介紹d好簡單既工具, 唔駛好手工的

http://home.kimo.com.tw/kid_education/main.htm
2005-05-25 出世7.7磅, 屬中碼. 2005-09-23 反身府卧.

伯爵府

Christie23429 寫道:
大陸邊到呀, 有無詳細資料, 請p.m.我
Thanks!

我係大陸既"愛嬰島"到買到類似<<蒙特梭利玩具>>,佢係珠海和吉大邊都有分店,但深圳就唔知啦~ 有幾種關於手眼栛調,有一款係訓練小肌肉既,有一種係教加減法<個盒名字住(蒙氏楷梯)>全部都係木造既材枓,有一種係切生果咁囉~~~每款最貴係五十多元到,有些都係二十多元一盒,而且D質量OK,.唔怕介手囉~

大宅

pinkylee 寫道:
[quote]
Christie23429 寫道:
大陸邊到呀, 有無詳細資料, 請p.m.我
Thanks!

我係大陸既"愛嬰島"到買到類似<<蒙特梭利玩具>>,佢係珠海和吉大邊都有分店,但深圳就唔知啦~ 有幾種關於手眼栛調,有一款係訓練小肌肉既,有一種係教加減法<個盒名字住(蒙氏楷梯)>全部都係木造既材枓,有一種係切生果咁囉~~~每款最貴係五十多元到,有些都係二十多元一盒,而且D質量OK,.唔怕介手囉~ [/quote]
Thank you呀,我都見過香港套教材,真係好貴,唔捨得,我見坊間都好多近似的教具,(雖然佢套係好靚),現在知珠海都有類似的,我會去睇睇.
[Hello!I am Hei Hei!:-D [url=http://lilypie.com小寶寶希希

男爵府

可o吾可以話我知o羊叫做 蒙特梭利玩具, 點既樣 ???

thanks !

首頁

尾頁

跳至