產前產後

跳至

大宅

陪月期間, 你們會不會家裡其他地方也開冷氣???

除了BB房間, 你們會不會家裡其他地方也開冷氣?? 例如廳, 因為陪月可能會在廳裡餵奶給BB?

男爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章

Re: 陪月期間, 你們會不會家裡其他地方也開冷氣???

我唔會, 我叫工人在房餵, 而且只係下午最熱個幾個
鍾先開(大約11:00am - 3:00 pm), 除非有人黎探我
該用戶已被刪除

大宅

聽講坐月期間開冷氣好過吹風扇,因為風扇吹的是生風─即是坐月大忌。如果忍到,咩都唔用lor,不過我一定頂唔順要開冷氣喇。

男爵府

我同bb都係著長袖衫及褲.........開冷氣無問題.......舒服d喎.

大宅

Which rooms you usually turn on air conditioner??? all rooms or just the BB room and the lounge???.

大宅

基本上我去到邊, 冷氣就開到邊!

大宅

i'll have the air-con on wherever the bb goes... 24 hours non-stop lor... the electricity bill is going to be very "gum"...

子爵府

其實 bb 仔好少怕熱. 唔使特登為 bb 而開冷氣.

但如果自己坐月熱 / 辛苦, 就開冷氣好過開風扇.
風扇一向都唔太好

跳至