心聲留言

跳至

首頁

尾頁

別墅

我好吾開心

我在這份工見時,有老板(SALE MANAGER)
及ADMIN-MANAGER誠諾我在3個月後加
HKD500 給我,當時我公司在KWUN TONG,
老實說我這份工真是好清閒,
老細出街我自己全自由,無人理
有時成日都沒工作,等收工
當時我老板無同我說要搬到HIDC,
但現在我3個月公司大變
我已同老細要加人工,
但現在無人有反映
我現在每天也要花多1小時才可

這份工最好是可以準時收工
我好吾好吾做

男爵府

Re: 我好吾開心

如果老闆及同事都幾好,人工唔加你ok唔ok
如你覺好做就無所謂囉

王國長老

好媽媽勳章 王國長老

咁要睇吓你自己點衡量了。
如果唔做,再搵另一份工係咪一定比呢間多?最少都要多$500喇,你都係為$500而想走啫。
你安於現狀嗎?有些人不怕OT、不怕辛苦,只追求工作上的滿足感又或是金錢。
你需要的是多點家庭/私人時間?還是多一點收入?
我之前都有offer比而家多錢,但我仔小一,實在要多點時間在家。所以搵多D錢既責任要麻煩老公喇!

子爵府

如果份工清閒得咁交關, 我唔會為左$500 辭職囉! 但係我唔知 HIDC 是指那兒, 同KwunTong相距很遠嗎? 同你住處相距很遠嗎?

我真係樂得清閒架!最緊要係諗住做哩份工時, 少那$500是否夠我家用呢? 我但求冇野做有錢收, 又可以準時回家享天倫樂! (夠晒懶啩! )

「多元社區,和諧並存;你我出手,聾健共融 」

王國長老

好媽媽勳章 王國長老

jk,

哈哈!我同你真係同一類人啊~~
生左仔更加無心戀戰!最緊要多D時間比個仔。
今日六點我又準時走人!我亞仔發燒呀!

jk67jk 寫道:

如果份工清閒得咁交關, 我唔會為左$500 辭職囉! 但係我唔知 HIDC 是指那兒, 同KwunTong相距很遠嗎? 同你住處相距很遠嗎?

我真係樂得清閒架!最緊要係諗住做哩份工時, 少那$500是否夠我家用呢? 我但求冇野做有錢收, 又可以準時回家享天倫樂! (夠晒懶啩! )

子爵府

我都係以前想搵份更好既工, 不過見到宜家d公司好多都做到隻狗甘. 加上阿仔舊年升小一, 呢一年都無再搵工, 見工lu....只求有份工係準時收工, 時間好(返5日), 又唔會太辛苦, 我都無mud要求lak, 始終真係小朋友為重.

男爵府

如果份工冇安全感你咪搵定一份囉.....

首頁

尾頁

跳至