產前產後

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

夏天生bb,開冷氣可以嗎?

我BB會係7月尾出世, 夏天咁熱, 是否一定要開冷氣給BB呢?是否要由朝開到黑呢? 會唔會凍親佢架? 咁我生完BB又話唔可以凍親, 咁點算呢?
因為唔會成間屋都開冷氣架麻, 可能只是房開冷氣, 我出出入入會唔會容易病呢?

大宅

Re: 夏天生bb,開冷氣可以嗎?

我阿囝四月出世, 我都有開冷氣. 因為太熱, bb都會生熱痱的. 醫生叫冷氣25-26度就ok. 至於坐月期間, 冷氣比風扇好. 著長袖衫褲就得.

等待驗證會員

梗係開.. 日日開tim呀..
唔開個人會溶.
俾亞b著長袖衫/褲就ok 咯..

大宅

我都係日開夜開,今期電費單寄嚟差唔多2千蚊...
我有試過停一停唔開,等佢吸吓新鮮空氣,不過一陣間阿囡已經出哂汗

大宅

我差唔多生喇~想問下~係唔係一定要穿長衫褲嫁~又唔可以用生水沖涼,出院係唔係都要穿長衫褲嫁,番到家實出汗啦...
坐正月先黎好熱天氣......比我都頂唔順,可況係阿B~我都會開冷氣呀!!!!

民房

我同你預產期差唔多喎!!

複式洋房

我係5月生BB,由出院果日返到屋企至今已經由早到晚都開冷氣,因坐月時勁出汗,又唔吹得風扇(頭痛),BB臉仔又紅又出粒粒.所以早晚都開冷氣.早上BB就同我係廳,晚上就同我入房訓.唔駛開兩個冷氣麻.

大宅

黑魔鯉 ,

我出院到喺屋企都係短袖tee + 長褲, 沖凉就日日煲彊水

黑魔鯉 寫道:
我差唔多生喇~想問下~係唔係一定要穿長衫褲嫁~又唔可以用生水沖涼,出院係唔係都要穿長衫褲嫁,番到家實出汗啦...
坐正月先黎好熱天氣......比我都頂唔順,可況係阿B~我都會開冷氣呀!!!!

別墅

Me Too!!

大宅

原來咁都得嫁~~~都好~長衫長褲真係好熱嫁~~~thx你們

洋房

醫院都開比初生bb嫁喇, keep住25-26度okay

首頁

尾頁

跳至