自由講場

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

唉!! 而家d中學生真有錢~~!!!!!

頭先落樓下買個車仔面食啦,跟住見到樓下中學有4-5個學生入黎食野,每個都拎住不同款的LV袋,嘩!! 就算當佢係second hand買返黎呀,個度加埋都成皮野啦。

民房

Re: 唉!! 而家d中學生真有錢~~!!!!!

係咪攞阿媽或家姐個袋用 ?-(

大宅

係咪A貨黎?如果唔係,就係佢地父母大把錢,使唔晒. :mrgreen:

洋房

可能係A貨呢

珍珠宮

畀面勳章 大廚勳章

我果個年代都已經有人用bold袋做書包喇.

女人是很脆弱, 但媽媽卻很堅強:)

大宅

而家d中學生個個都拎名牌手袋, 1個學生拎, 其他學生個個跟風去買.

男爵府

emmypun 寫道:
我果個年代都已經有人用bold袋做書包喇.

me 2,個陣好多人用呀........
不過我就無咁多錢買啦.......

子爵府

係呀, 你試下行銅鑼灣, 成日都見d學生用LV架, 所以家陣我寧願用gucci...

kaeli 寫道:

頭先落樓下買個車仔面食啦,跟住見到樓下中學有4-5個學生入黎食野,每個都拎住不同款的LV袋,嘩!! 就算當佢係second hand買返黎呀,個度加埋都成皮野啦。

男爵府

因為依家個年代個個都追名牌嘛........
我d fd都係, 死慳死抵咪又係為0左show show......
同埋依家d父母好多都要返工,
又怕我0地唔夠$$$洗,
咪比多少少囉.........
村姑 亞Bee

大宅

CAUSEWAY BAY 0的學生點知剩係揹LV AR
佢地仲係UCC HIGH TEA AR 真有米

禁止訪問

好媽媽勳章 畀面勳章

子爵府

hahaha...係呀 :mrgreen:
以前返學真係要著住對polo

男爵府

係啊, 不嬲d學生都係咁o架啦, 做學生個時就最有錢啦, 我做學生個時咪又係咁, 不過個時唔興LV, GUCCI個d係Burberrys, Polo, Bold袋個d之麻

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

哈哈...佢地lunch唔食幾個月都ok可以儲到錢喇~~
得閒又呃下父母學校要買呢買路攞錢...幾快又可以買到一個A貨呀~~
我果時見學校d人都係咁...

子爵府

開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第二回 貓狗褓姆 畀面勳章

果日搭巴士聽到個學生妹大大聲響度同人傾緊電話, 話某某俾一仟蚊佢都要俾佢鬧, 話買個袋都唔夠錢喎!! 我聽到真係 , 若果我個囡第時係咁!!

大宅

係呀, 都唔知佢地點解可以咁有錢? 名牌袋, 名牌銀包, 連條電話繩都係, d首飾, 髮飾全都係, 睇到我眼都突埋
Love You Baby

子爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 貢獻勳章

我諗這是他們其中一個風氣。
以心開揚待人真  晴朗笑容樂在心

大宅

可能係A貨呢

珍珠宮

我果日行街見到個中一度既男仔...都用LV.......
我都冇...不過我做學生用polo袋,著polo襪,同Dr.Martine鞋~而家就唔捨得用..........寧願食餐飯千幾蚊...都唔願買個LV~
可能覺得辛苦搵黎至在食la!~
^_^

民房

中一度既男仔...都用LV, maybe his LV is fake

首頁

尾頁

跳至