嬰兒用品

跳至

首頁

尾頁

子爵府

醒目開學勳章

奶樽吸管?

bb幾多個月先比放入奶樽既吸管飲奶 or 飲水架?
]

複式洋房

Re: 奶樽吸管?

有d人4個月就放, 我bb就6個月先放

子爵府

醒目開學勳章

其實係咪一定要用既呢?
同埋如果飲奶係咪坐係度飲就得架喇~
]

複式洋房

係好有用架, 因為bb大個d, 識坐, 佢就唔肯訓低飲奶or果汁架, 入枝飲管佢就可以坐住飲, 同埋好似話咁樣飲bb係唔會吸入太多空氣 !!

別墅

咁邊隻好用,係咪一般都適用於所有奶樽?

子爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

用緊peigon奶樽係咪要配番peigon吸管還是可配其它牌子同埋係邊度有得買呀

男爵府

janetngan2 寫道:
用緊peigon奶樽係咪要配番peigon吸管還是可配其它牌子同埋係邊度有得買呀

[size=small]唔使,因為我見過差唔多隻隻牌子都可以用.唔一定要配番 pigeon .仲有好多大百貨公司嬰兒用品部都會有得賣,好似吉之島,千色百貨公司 , 荷花, 都會有得賣,

子爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

rogavi818 寫道:
[quote]
janetngan2 寫道:

[size=small]唔使,因為我見過差唔多隻隻牌子都可以用.唔一定要配番 pigeon .仲有好多大百貨公司嬰兒用品部都會有得賣,好似吉之島,千色百貨公司 , 荷花, 都會有得賣,[/quote]
rogavi818:thanks

子爵府

醒目開學勳章

咁d 飲管 烚唔烚得架~
如果一日幾餐奶,咁係咪要買幾支啊~
]

複式洋房

angelcheung 寫道:

係呀, 你試用一枝先, 你覺得好至買多幾枝, 最好梗係用完一次就洗 & 烚la, 睇清楚guildline la, 有d cheap 牌子唔可以烚架 !! 我自己就用 pigeon law. 如果你用 avent d 奶樽就麻煩d, 因為好少吸管頭咁闊.....

我通常出街至比吸管bb用架, 平時在家佢就訓住飲, 因為佢一出街就會好8卦, 唔肯訓住飲, e家坐士的車更加要用吸管, 唔係都唔知佢點飲..... jusco pigeon $22 一枝, 你參考吓la

男爵府

咁我想問下 avent 果 d 奶樽飲管可以o向邊度買到 ?? (我幫人問的) thanks ..!!

子爵府

醒目開學勳章

JCH 寫道:
[quote]

係呀, 你試用一枝先, 你覺得好至買多幾枝, 最好梗係用完一次就洗 & 烚la, 睇清楚guildline la, 有d cheap 牌子唔可以烚架 !! 我自己就用 pigeon law. 如果你用 avent d 奶樽就麻煩d, 因為好少吸管頭咁闊.....

我通常出街至比吸管bb用架, 平時在家佢就訓住飲, 因為佢一出街就會好8卦, 唔肯訓住飲, e家坐士的車更加要用吸管, 唔係都唔知佢點飲..... jusco pigeon $22 一枝, 你參考
]

複式洋房

angelcheung,

我買pigeon o個隻同你話o里隻一樣架喎, 唔係得一枝飲管, 而係頂部都係有個圓盤 (唔知係咪pigeon 出左幾款呢), nuk 都應該可以用, 我suggest你買時問d sales 就最穩陣 !! 我買pigieon 個隻時, 個sales 話只係avent至唔用得, 其餘都可以用架 !!

子爵府

醒目開學勳章

我今日係吉之島,永安搵過,靜係見到一枝枝飲管,同埋,可以用係學習杯個隻咋~
]

男爵府

JCH 寫道:

我買pigeon o個隻同你話o里隻一樣架喎, 唔係得一枝飲管, 而係頂部都係有個圓盤 (唔知係咪pigeon 出左幾款呢), nuk 都應該可以用, 我suggest你買時問d sales 就最穩陣 !! 我買pigieon 個隻時, 個sales 話只係avent至唔用得, 其餘都可以用架 !!

以我所知[size=small]NUK[size=small]奶樽係用唔到奶樽飲管的, 因為 [size=small]NUK[size=small]有個排氣孔 , 如果用奶樽飲管飲係啜極都啜唔到的(因我用緊 nuk 奶樽),所以我試過係用唔到,之後我就買左個 pigeon 水樽比我個女用喇

男爵府

2011至尊種植勳章

咁我想問下 avent 果 d 奶樽飲管可以o向邊度買到 ?? (我幫人問的) thanks ..!!

我o係荷花買左 1 set, 唔記得牌子名, 個包裝係藍色有隻企鵝. lee 個牌子都有 2 款飲管 for 唔同樽口 size 的奶樽. 如果要放入 avent 用, 就要揀個圓形 "掩" 係大塊 d o個款, 同埋要用 avent 藍色 for 旅行奶樽的奶咀(如果用普通白色奶咀會漏水).
除左荷花之外, 我o係 jusco 都見過有.

子爵府

醒目開學勳章

[quote]
JCH 寫道:

以我所知[size=small]NUK[size=small]奶樽係用唔到奶樽飲管的, 因為 [size=small]NUK[size=small]有個排氣孔 , 如果用奶樽飲管飲係啜極都啜唔到的(因我用緊 nuk 奶樽),所以我試過係用唔到,之後我就買左個 pigeon 水樽比我個女用喇[/quote]

我仔飲開 nuk 個隻奶咀頭,如果用pigeon個隻奶咀頭,會唔會唔飲架~
]

大宅

哎呀! 我係dr. brown來ga!咪唔駛旨意用囉!!! :evil:

男爵府

我仔飲開 nuk 個隻奶咀頭,如果用pigeon個隻奶咀頭,會唔會唔飲架~

咁我就唔肯定你個 b 如果轉左pigeon d 奶咀頭會唔會唔慣.但我個女就冇問題,我一比佢用佢都冇唔飲.不過肯定一句就係當初我都係膽粗粗咁買個 pigeon 水樽比佢睇下佢飲唔飲,都係一個博o既心態,買左一個先,佢飲就買多個,唔飲都冇計咁架咋.

民房

Where can I buy to fit avent bottle?
[url=][

首頁

尾頁

跳至