自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

香港既海洋公園有無bb車租呢?

去過好多主題公園(外國)都有嬰兒車租,唔知海洋公園有無呢種服務呢?

子爵府

開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第二回 貓狗褓姆 畀面勳章

Re: 香港既海洋公園有無bb車租呢?

好似冇喎!!

大宅

哎,真係失禮全世界.

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

我都覺得香港for小朋友既設施真係差到痺, 去到外國, 租bb車, locker, nursing room, 都好常見, 什至好似臺灣咁, 有隔類似傷殘廁所既, 入面有張有seatbelt既小朋友椅, 方便媽咪"做自己野"
睇返香港, d食q識話人唔好推bb車上escalator, 但又唔會set條隊for bb車優先搭lift, 仲有, 好多餵人奶既媽咪, 要入廁所餵奶又唔舒服又唔衛生, 慘!
真係失禮全世界

子爵府

開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第二回 貓狗褓姆 畀面勳章

唉~ 就算香港有d商場有bb車租都係好殘舊, 都唔係咁想俾自己既bb坐呀!!

男爵府

以前未生阿b都唔覺得o架, 依家生o左阿b就覺得香港真係無乜bb o既設施, 淨係換片咁簡單o既野都好煩啦 :-x

男爵府

剛剛去完日本,係台場某商場

複式洋房

嘩!! 真係好正喎。
[quote]
codychan 寫道:

大宅

我o個晚同個仔去藍灣半島, 見佢有d檯椅(我估日頭俾d sales 賣樓用, 不過sales 放晒工) 放左o係度, 諗住借黎餵個仔飲啖水, 都俾個secure 趕..!
一切有為法 如夢幻泡影 如露亦如電 應作如是觀 :-o 佛說般若波羅蜜•即非般若波羅蜜•是名般若波羅蜜。 :-o

等待驗證會員

仲有果d大型小朋友店鋪, 反嘔城,何瓜, 霧閃樂園,小朋友坐廁冇不得已, 又冇地方換片, d廁所勁污糟,真係眼火爆左好耐 搵埋搵埋咁多我地家長錢,食水又深,拎d出黎整好少少設施都唔得,一諗起就好嬲.
bk閒人

大宅

agree!!! agree!!! agree!!!

不如我

伯爵府

[quote]

男爵府

好媽媽勳章

唔知迪士尼有無呢?

民房

Kiwizaki 寫道:
仲有果d大型小朋友店鋪, 反嘔城,何瓜, 霧閃樂園,小朋友坐廁冇不得已, 又冇地方換片, d廁所勁污糟,真係眼火爆左好耐 搵埋搵埋咁多我地家長錢,食水又深,拎d出黎整好少少設施都唔得,一諗起就好嬲.

反嘔城-有地方換片,餵奶,仲有得洗手
何瓜-有地方換片,餵奶,但地方細,而且衛生情況欠佳

侯爵府

[quote]

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

但你地又唸下香港人好多都冇公德心及衛生常識,all到d公廁污糟邋遢,由其d新移民
我好欣賞日本人入屋除鞋,返到學校又除鞋,我好多朋友及親戚都會著住對鞋周屋行,大佬對鞋踩街架,乜狗屎垃圾都有,我老公屋企都係,但自從同我一齊佢都識除鞋先入屋,咁我先放心比d女訓地玩架

水晶宮

叻叻勳章 畀面勳章

penpen 寫道:
唉~ 就算香港有d商場有bb車租都係好殘舊, 都唔係咁想俾自己既bb坐呀!!

同意!! 有好多仲係d好cheap既車......

上星期係海港城借左架bb車.....點知.....係其中一次落扶手電梯既時候.....架車側邊扶手同車架位之間突然爆開....架車仲即刻自動摺埋.....架車即時向下滑落.....好在我仲企得穩拉住架車.....而我前面個女人聽見我叫左一聲即刻向後望....仲即時幫我托住架車直至落晒扶手電梯.....真係好多謝佢.....

恩恩B係度勁喊....原來佢隻手仔比架車摺埋果陣夾到流血 :-( :-( :-( 好在冇整親D骨咋

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

我都去過台場既mall, 你講得arm, 人地真係好care for媽咪, 可能日本既主要消費者, 都係全職媽咪啦
台場個廁所, 一個字, 正! 我無同bb去, 用唔到佢d設施, 我個女4歲, 去到廁所, 又有"音樂機"(特登整個播音樂既野黎come住d殊殊聲), 又有超級吹手機(吹到乾晒但對手又唔乾燥), 我個女不知"試用"得幾開心
不過日本人講自律就真, 一般百貨公司既lift, 人地會讓俾公公婆婆, 或者bb車用, 如果大人大姐, 無啦啦去搭lift, 會俾人望架
仲有, 如果香港既廁所真係咁多野任用, 以香港人既性格, 我唸sharp一聲已經俾人老笠晒返屋企
[quote]

首頁

尾頁

跳至