興趣嗜好

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

請問dell / SONY VAIO 手提電腦好唔好?

想買部唔好咁貴o既, 又想有512MB DDR2.
dell 呢個牌子ok 嘛?
有無人用過呀?
請問各位有無其他好牌子介紹呢?

版主

版主 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 睛靈勳章

Re: 請問dell 呢個牌子手提電腦好唔好?

Dell d all-in-one notebook (主要用作replace desktop) 都幾抵買.
但d 輕身機就真係無mud 邊部真係輕身同薄身

複式洋房

剛睇到SONY VAIO 呢個牌子.
又點呢? 襟用嘛?

別墅

Sony = Fancy
襟用, Samsung, Fujitsu.

My name is Donny Moy 梅梓峰 2004年8月19日出世 -> Please visit my album <- -> Please visit my baby blog <-

大宅

Re: 請問dell / SONY VAIO 手提電腦好唔好?

Dell的Desktop口碑唔錯,不過,你要考慮是沒有門市,係直銷,咁佢係包一年保養

若你都係心大心細,可以等到暑假後至買,話通常會平D

Stxxp同centxxlfxxld就有人同我講過話麻麻, SONY就好多人complain係佢D notebook用的配件好獨特,好難買(eg. harddisk, ram, 除左同sony買,咁就好貴)

其他如Asus,compaq,Samsung同Fujitsu都有朋友用過,OK的,不過,價錢就要過萬啦

還有,今年notebook好多都用ultra-sharp LCD,幾反光,俾消委會彈,有機會遲D(1-2年後)的notebook唔再用這一種LCD料

複式洋房

Re: 請問dell / SONY VAIO 手提電腦好唔好?

謝謝CYK! 好詳細!

最衰過左promtion, 如果dell 買得過, 咁我就暑假等佢減價!

thx a lot!

大宅

del

首頁

尾頁

跳至