嬰兒醫護

跳至

首頁

尾頁

公爵府

畀面勳章

bb剃頭一問

我個女d頭髮生得好差,而且佢自己又<忟>甩得左好多,我想同佢剃頭,你地bb有冇剃頭呀,可唔可以俾d意思我呀,唔該哂∼∼

大宅

Re: bb剃頭一問

我個囝5個幾月既時候剃咗,佢未剃之前成日好似帶咗個假髮咁,因為佢下面d頭髮磨甩晒,但上面果d就好長。剃完生番出嚟d頭髮又真係好過未剃果陣﹝妳可以參考吓張大頭相﹞,不過妳要考慮有d BB剃咗之後未必會好快生番出嚟。

公爵府

畀面勳章

ptmfamily:
頭先我老公幫個女剃左啦,佢自己真係"忟"甩左好多頭髮,又有d地方連髮根都冇,希望長返出黎d頭髮會好d啦,唔該哂~~

子爵府

雪晴晴,
我BB係一個月時已剃咗喇!!佢一"蚊"陣時就扯自己頭髮,
同埋又晤多頭髮,剃咗出反黎個D會靚D,BB頭髮D好快長返出黎ga,,放心啦
:lol: :lol:

公爵府

畀面勳章

manchan716 寫道:
雪晴晴,
我BB係一個月時已剃咗喇!!佢一"蚊"陣時就扯自己頭髮,
同埋又晤多頭髮,剃咗出反黎個D會靚D,BB頭髮D好快長返出黎ga,,放心啦
:lol: :lol:

manchan716:
希望我個女同你bb一樣啦,同返d靚頭髮,可能尋日剃頭個時嚇親,今日成日都喊呀~~ :-(

子爵府

雪晴晴,
有可能的,你為有經常抱住佢,等佢有安全感la......

公爵府

畀面勳章

雪晴晴,
有可能的,你為有經常抱住佢,等佢有安全感la......

manchan716:
今日個女淨喊同訓,連奶都唔肯食,希望佢聽日好返啦∼∼ :-(

男爵府

我想問下其實點先要剃頭架??
因為我見好多bb都剃.......

子爵府

雪晴晴,
唔好喊.....盡量餵佢,佢肯食幾多就盡量比佢食la,
佢肯訓好過喊吖...係唔係

子爵府

欣澄媽媽 寫道:

我係因為亞B佢成日扯頭髮及甩好多,甩到一撻撻,先
幫佢剃...但係有人想亞B D頭髮靚D,咪剃囉...

公爵府

畀面勳章

[quote]
欣澄媽媽 寫道:

我係因為亞B佢成日扯頭髮及甩好多,甩到一撻撻,先
幫佢剃...但係有人想亞B D頭髮靚D,咪剃囉...[/quote]

欣澄媽媽:
我個女都係呀,仲越大越少頭髮tim呀~~?-(

大宅

我b仔而家差唔多8個月, 佢唔係好多頭髮,但係好快長,我d朋友叫我同佢剃晒d頭髮再生會好d,但係我唔捨得呀,我又驚剃左之後會唔好睇,都唔知點好?

男爵府

我細個時比人剃頭, d頭髮質地不好, 反而的個妹沒有剃過頭, d頭髮則又軟又滑.

洋房

剃唔剃好???

民房

i bring baby to the shop to make the baby hair pen.
she use the shaver to cut her hair and you can choose cut all the hair or leave some hair on head(1/2/3cm) as you like. if u afraid baby is not good look, u can choose to leave some hair.
[url=][

首頁

尾頁

跳至