婦女醫護

跳至

首頁
12345...6

尾頁

男爵府

我每年在政府醫院覆診醫生只見我10分鐘比D止痛藥就打發我走.
我今日都未試個有個醫生肯聽我講成個鐘頭,
逐個關節幫我試.
見我熱到出汗就叫個姑娘開大個冷氣比我,
我睇腰痛, 佢就成日問我湊仔係咪好辛苦.

佢肯慢慢解釋比我聽, 知我在政府醫院有排期,
叫我不如等埋在政府醫院照MRI, 不用在私家用錢,
叫我想想有需要時才在私家做物理治療,

難怪很多低收入的清潔女工也來找黃醫生,
一個很為病人著想的好醫生,
多謝你, K.T. WONG黃醫生.

複式洋房

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽

禁止訪問

複式洋房

原帖由 信媽 於 10-12-8 20:50 發表
我每年在政府醫院覆診醫生只見我10分鐘比D止痛藥就打發我走.
逐個關節幫我試.

佢肯慢慢解 ...

佢出面冇病人咩,點解可以聽你講成個鐘頭既?

珍珠宮

男爵府

回覆 4# Lisayuu 的文章

黃醫生重質不重量, 下午只做2-3個booking. 所以你一定要預約.

我不是有錢人, 所以做曬比較才選醫生的.他本身是廣華醫院最出名的骨科醫生, 有高薪厚職唔做, 出來自自由由, 他大部份時間在大陸做義工, 所以你一定要預約.

男爵府

大宅

我係腰旣脊骨痛,係咪睇佢都啱呢?請PM資料給我.還有他收費是多少呢?THX!

別墅

我今日遇到個好骨科醫生

複式洋房

原帖由 信媽 於 10-12-9 20:24 發表
黃醫生重質不重量, 下午只做2-3個booking. 所以你一定要預約.

我不是有錢人, 所以做曬比較才選醫生的.他本身是廣華醫院最出名的骨科醫生, 有高薪厚職唔做, 出來自自由由, 他大部份時間在大陸做義工, 所以你一定要預 ...

I called him today, he said the fee was HK$800. Not cheap wor.........I think I will not go to see him la....thank you

男爵府

我只用了$600.

骨科專科醫生, 大致九龍區的$600-800
中環區的$700-1000.

並不是普通科家庭醫生二, 三佰元.
我已經做曬調查, 比較好口碑, 逐間打去問之後才選醫生的.

有些經常見報級的專科醫生也是比中位數多二, 三佰元. 有些平的但拖症我都不會去, 政府排期也要1年多但只見我10分鐘, 我心目中只想選個有耐性,有愛心的基督徒醫生.

我脊骨痛十年终於遇到個好醫生, 只想說句多謝.如果我早點遇到他, 便可改寫我下半生不用痛足十年也不知道發生什麼事.

大宅

原帖由 信媽 於 10-12-10 20:01 發表
我只用了$600.

骨科專科醫生, 大致九龍區的$600-800
中環區的$700-1000.

並不是普通科家庭醫生二, 三佰元.
我已經做曬調查, 比較好口碑, 逐間打去問之後才選醫生的.

有些經常見報級的專科醫生也是比中位數多二, ...

咁係咪即係如果同一個醫生响中環&九龍都有診所,就响九龍診所睇会抵d?

大宅

原帖由 信媽 於 10-12-8 20:50 發表
逐個關節幫我試.

佢肯慢慢解 ...

我第一個直覺係: 你一定係個好靚既媽咪 ,
不過我都相信,黄醫生係好有耐性好人既.
pm埋details比我等我下次多個choice.thx

大宅

男爵府

原帖由 bbJP 於 10-12-12 10:19 發表
我第一個直覺係: 你一定係個好靚既媽咪 ,
不過我都相信,黄醫生係好有耐性好人既.
pm埋details比我等我下次多個choice.thx

嘻嘻...我不是靚既媽咪, 不過外型有些古怪.
我外型中碼長髮年青但卻要用枴杖行路....唉!

我現在專心等在政府做手術, 私家手術的我無能力, 有錢都留番慢長康復用, 且同我做手術的政府醫生, 原來黄醫生也識的, 黄醫生也認為如果是他做手術便沒有問題了.

我最大的安慰是黄醫生解了我的手術恐懼.

男爵府

大宅

好媽媽勳章

只是路過!
我生完之後師傅幫我整好盆骨連我20幾年的手痺都搞好左,依樣係我真係expect唔到,因當初手痺係會另到我訓唔到!我之前去到都唔知佢係整埋骨,之後我介紹左個去整肩周炎個d,都整左幾次好返,最好既係唔洗食藥同做手術!

大宅

回覆 1# alohababy 的文章

Dear alohababy, could you mind referring your doctor to me? My father's got his hand always 手痺 from the top part of the arm to the lower. He's old already, do you think this doctor will be good to his case?

男爵府

原帖由 alohababy 於 10-12-13 11:22 發表
只是路過!
我生完之後師傅幫我整好盆骨連我20幾年的手痺都搞好左,依樣係我真係expect唔到,因當初手痺係會另到我訓唔到!我之前去到都唔知佢係整埋骨,之後我介紹左個去整肩周炎個d,都整左幾次好返,最好既係唔洗食藥同 ...

alohababy, 你就好喇, 能醫好唔駛做手術, 我就是怕做手術所以才拖到今日, 從我的x光片看脊骨旁四周已長滿骨刺並壓住四肢神經, 最後只能做手術清除. 你也要身體健康.

男爵府

首頁
12345...6

尾頁

跳至