想生BB

跳至

首頁
12345...15

尾頁

大宅

排卵藥,等bingo!!

我已經食了5天的排卵藥,
醫生話應該day15-16會排卵,但我係day8量到最低溫,次後就升到36.9,開始高溫期.點解會咁快抃卵,我係由day5先開始食呢.有無人知道呀?
該用戶已被刪除

Re: 排卵藥,等bingo!!

別墅

我由day3開始食, day12最低溫36.2, 之後day13就升左溫36.5, day14 36.7返去醫生度照卵, 未照之前佢都以為我喺day12排左卵, 但照果時見到粒卵子未排出, 佢話應該呢兩日會排出, 但day15 36.6, day16 36.7, day17(即今日) 36.8, 之前幾個cycle食左藥都係day14-16排卵亦都同時係低溫, 唔知點解今個月會咁.
活在當下, 知足常樂 境隨心轉, 輕安自在 ;-)

大宅

我今個cycle第1次食排卵藥, 今日day16算係低溫36.15 , 但其實一直都係低溫俳佪36.2x 36.3x, 無d sister 話食左排卵藥會高溫d, 同埋我用排卵 d tester test到day13, 14係排卵, 諗住今日應該升高溫, 點知比琴日仲低, 會唔會食排卵藥都未必會day15,16排, 可能會再遲d, 定還是即使食排卵藥都唔一定識排卵 好煩惱呀, 有無sister知呀

男爵府

好媽媽勳章

我個醫生話食排卵藥都唔一定會排卵架.

大宅

唉..食排卵藥都唔識排卵, 咁仲有咩辦法生bb呀 :-(

大宅

我第一次食排卵藥, 今日day18都未升高溫, 即係未排卵, 點解 係咪唔一定會排卵 or 唔一定day15排ga? 好擔心呀!! :-(

大宅

大玉兒
咁你而家排左卵未? 我同你相反一路keep住低溫, 未上高溫! :-(

複式洋房

hello,
我都係第一次食排卵藥(6月30來m,m的第三日開始連續食5日排卵藥)預料7月16/17日排卵,我都好心急...但醫生同我講太緊張都會影響排卵期,所以我嘗試盡量令自己放鬆!希望大家都好快bingo

禁止訪問

大宅

我都盡量好relaxe 架la, 但day18都未高溫, 希望聽日進入高溫期la, 又希望你地順利排卵la :lol:

別墅

honeybbb 寫道:
大玉兒
咁你而家排左卵未? 我同你相反一路keep住低溫, 未上高溫! :-(

我諗已經排左喇, 昨日day18 36.9, 今日36.8, 但係又冇明顯嘅低溫, 都唔知係咪排得唔好呢??

大宅

大玉兒
我同你溝混就好la, 我只有低溫, 你就只係高溫, 都唔知想點呀 不過我琴日36.10, 今日叫高左d 36.33, 希望聽日再上高溫la

別墅

honeybbb:
你未食藥之前通常day幾會排卵o架??
我未食之前就day11或12就會排, 第1個cycle食就day14排, 第2-5個cycle加左份量就day15或16排.

大宅

大玉兒
我d cycle 由30-47日不等, 好難知邊日排卵, 有時day18, 有時day22... 你食左幾耐排卵藥呀? 最初食幾多粒, 而家加到幾多粒呀? 反而加左藥會仲遲左排呀?
希望大家快d bingo la

別墅

honeybbb:
計埋呢個月已經食左5個cycle喇, 由第1個cycle day3-day7每日一粒, 第2個cycle開始到現在 day3-day7每日兩粒, 第1個cycle食排卵時冇乜特別感覺, 到加左藥之後, 排卵果段時期覺得個肚會好脹好辛苦. :cry:

大宅

大玉兒
我一食就2粒, 都好似無咩反應咁, 醫生叫我唔好量temp, 一個星期dodo兩次, 唔駛咁緊張wor, 你都好啦, 食左藥都叫準時排卵, 我到今日day21 都係得36.3x :-(

別墅

honeybbb:
放心啦, 唔會唔排o既, 之前你都試過day22排卵, 有可能會係呢幾日喎, 咁你有冇留意到分泌多左?? 又或者用排卵捧check??

大宅

hi
我都係食左排卵藥後,體溫一直係36.3-36.5度左右,今日已經day16啦! 我一向都是大概係12-14排卵.但食左藥後,好似無排卵,又無高溫.分泌又無.都唔知係點!

大宅

食左排卵藥會推遲egg day???? 甘點解要食?

好似話食唔可以超過半年???

首頁
12345...15

尾頁

跳至