論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

翡翠宮

不分尊卑

你地覺得印傭有禮貎d定賓賓有禮貎d呀

我就覺得賓賓懂得咩叫賓主關係, 而印傭就好唔係好識 但我唔知佢真唔識定假唔識, 成日都夠膽死悔氣同黑面對我 :tongue:

複式洋房

Re: 不分尊卑

我覺得睇佢哋本質, 我 e + 呢件從未叫過早晨, 婆婆話佢做錯嘢, 教佢應點做, 唔係鬧佢, 佢一 D 都唔應, 好似聽唔到咁, 叫佢食嘢 or 一齊去街, 就即刻有反應, 正PK 嚟架

珍珠宮

我以前個賓妹就只係認出糧比佢個位係主人(我老公), 所以對我無乜禮貌。

跟住再請印印, 仲衰, 比我鬧完唔順氣, 見我準備出街, 用手拉住我件衫, 無啦啦話我整唔見d野, 搵藉口黎鬧我。結果比我鬧番轉頭, 不過此印印有好大既報復心態, 成日做d衰野最後送佢番鄉下。

而家既印印就正常d, 但都有時唔係好識做人。昨天我和小朋友同印印截的士, 我見佢開車門以為佢好醒開比我(我抱住亞仔),點知佢一開車門只係顧住自己上車坐好, 唔理我同個仔...不過算吧, 係叻就唔駛係度做工人啦。

連老公都話印印真係好蠢, 係豬黎既, 佢地叫豬做"爸b"!
豬仲唔係佢地既祖先
所有遇見,皆有因果
要是每個人都懂你,那你得有多平凡

翡翠宮

係咩豬印尼話叫 "爸B" 唔怪之得佢地真係咁蠢啦

我個果都係好無規舉架我係出糧比佢果個但佢成日都好似唔放我在眼裡咁, 夠膽死我發火鬧緊佢時佢仲博咀添, 唔夠我講就用眼淚黎撻我, :-( 唔係應該話次次比我鬧親都會喊同黑面先啱, 我請咁多個工人自尊心最強就係佢, 我心諗你咁把砲咪黎香港做工人返屋企做小姐啦, 頂你個肺同我打工已經執到啦我對佢無咩要求, 掉番轉我有少少要求都做唔到真係比佢激鬼死呀

複式洋房

我個印印都試過比面口我睇,我擺明車馬同佢講我唔受呢套,有乜野就講出來,如果我錯我會say sorry,咁就以後都無比面口我睇.

ringoivy 寫道:
你地覺得印傭有禮貎d定賓賓有禮貎d呀

我就覺得賓賓懂得咩叫賓主關係, 而印傭就好唔係好識 但我唔知佢真唔識定假唔識, 成日都夠膽死悔氣同黑面對我 :tongue:

翡翠宮

明心你個工人咁明事理就好啦, 我嗰個同佢講左百幾次見佢黑面問佢有咩唔妥係咪唔舒服等..佢依然繼續黑面話無野咩都唔肯講, 我發都黎 鬧鬼佢無野就同我笑唔好拿埋塊面, 佢竟然答我, 我做野快手之麻邊係拿埋塊面啫, 真係比佢激Q死 都唔知咩人黎架, 一日到黑拿口拿面 ?-(

複式洋房

我亦試過咁,問佢乜事,佢又話無野,咁我就同佢講,如果你再係咁,我會請過第二個,我會即刻買機票比你番去.拜拜!

ringoivy 寫道:
明心你個工人咁明事理就好啦, 我嗰個同佢講左百幾次見佢黑面問佢有咩唔妥係咪唔舒服等..佢依然繼續黑面話無野咩都唔肯講, 我發都黎 鬧鬼佢無野就同我笑唔好拿埋塊面, 佢竟然答我, 我做野快手之麻邊係拿埋塊面啫, 真係比佢激Q死 都唔知咩人黎架, 一日到黑拿口拿面 ?-(

翡翠宮

但你有無小朋友要佢湊呀 我估佢成日黑面唔多唔少都係一至五要湊兩個小朋友, 到星期六帶佢去媽咪到又要做, 或者有朋友黎又係做餐死, 一個月放得個兩日假所以比面色我睇, 若果我真係咁講佢會唔會話好呀太太你請個第二個呀咁架 又或者我放得佢個兩日假會唔會去告我架

首頁

尾頁

跳至