論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

你地工人返工幾耐就現形?

我個工人返左2個星期工,so far, 都好滿意,但都擔心佢遲些現形, 有無人有甘情形?

複式洋房

Re: 你地工人返工幾耐就現形?

我 e + 呢個, 無 2 個月就現形, 做左 5 個月, 等新工人到便即抄

大宅

我第一次請工人,印印只返左兩日都好滿意,好多野都識做 & 幾主動 & 快手。做野都算有 sence。反而係我無咁多野比佢做 (屋企得兩個人,bb下個月先出世)

有時有擔心自己有無咁好彩!

男爵府

工人到了一段時間就會有個關口,過到就ok可以做落去,
否則就bye-bye。但是個關口幾時到真是無人知,
祝大家好運

別墅

我個都幾怪,一o黎第一個禮拜就現形,o念番佢以前比e+"貴氣"好多。
佢一o黎就叫我買日本零食,去街市買菜就多多意見,又話o的蝦好正(想我買比佢食)。又飲晒我o的氣水同好立克。每日一早就炒飯做早餐(係加魚蛋,蛋,蟹柳去炒那種)。洗頭水沖涼液又嫌我o的cheap,自己買過晒。
不過e+就唔同晒,早餐吃即食麵,中午食剩送,戒晒零食,自己買氣水。
但有o的改好左亦有o的衰左,如晚上不再主動起身,床單唔提就唔記得洗,電話多左,禮貌差左。
我覺得佢o地好奸,會扮到好響以前太太度係嘆開,等你覺得好似自己要求過份左o甘,又不停試你的底線,盡量開個好頭,一做開就好難番轉頭。

複式洋房

我希望我o個個永不現形!
o黎o左一年,ok啦!
騎呢o野梗有,文化背景唔同,成長又唔同,
係同初初o黎o個陣「高貴」左,
自己買零食同識扮靚咁,

第一次請工人,都算好彩,
但係都未敢講過頭說話,
因為實在見過聽過太多衰o野喇!
Honeybaby Yan Yan

珍珠宮

畀面勳章 BK Milk勳章

唔好意好,我想問下係乜關口,因為我個工人會係7月尾到,我係第一次請人工,係印印黎,請指教下!

大宅

我宜家呢個工人做左6個月就開始現形, 初初我都覺得自己
執到寶, 一黎到佢識好多野, 英文仲好叻(印印), 全部用英
文同我地溝通, 又會跟住d食譜煮餸, 就係因為初初同佢太
friendly, 宜家好多時佢真係當左佢同我地係自己人, 6個月
就開始出電話, 成日買好多野返黎扮靚(衫,褲,鞋,化粧品,
護膚品), 又開始學懶, 又唔聽話, 所以到宜家做左十一個月,
我都要成日check住佢, 每個星期要同佢訓話, 暫時都未做d
過火野, 希望可以頂到完約la。

首頁

尾頁

跳至