婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

男爵府

畀面勳章

星期六要新屋拜4個角 媽咪唔得閑想奶奶請早上半日幫下手 (佢返工) 點知道佢話唔係好方便請WOR

個女得15個月唔可以在場 村屋要拜3層驚自己一個搞唔掂 個女又唔肯跟老公 唸住奶奶可以幫下手 點知......

超憎奶奶!!

個女已經我自己媽咪湊 夜晚返奶奶屋企食飯比個孫佢玩下 咩都無付出過 滿月無封過任何利是 到宜家一件衫一件玩具比無比過個女

越唸越氣!! 以後唔使見個孫!!

禁止訪問

子爵府

我都好憎丫,結婚時話無買野俾我地,話俾錢我地去旅行,真係有俾到,

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

??唔明
原帖由 pekklechan 於 10-12-10 19:33 發表
我都好憎丫,結婚時話無買野俾我地,話俾錢我地去旅行,真係有俾到,

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

所以我一定唔會揾老人家幫手...
費事令自己勞氣...
原帖由 katingting 於 10-12-10 19:01 發表
星期六要新屋拜4個角 媽咪唔得閑想奶奶請早上半日幫下手 (佢返工) 點知道佢話唔係好方便請WOR

個女得15個月唔可以在場 村屋要拜3層驚自己一個搞唔掂 個女又唔肯跟老公 唸住奶奶可以幫下手 點知......

超憎奶奶!! ...

子爵府

回覆 2# wcpcelia 的文章

Sorry,唔知點解會得番一部份post出黎

結婚時我99的確係俾左錢我地去旅行,但去完旅行返黎無兩日就同我講話佢另一個仔爭人錢叫我借錢俾佢,佢話會好快還,當然d錢係無還啦!不了了之。
而家兩年後我大肚,佢從無問侯過一句,仲要打黎俾我地話佢另一個仔欠錢用叫我借錢俾佢,今次我當然無借啦!大佬我大左肚,個bb出世都要洗好多錢,每次借出都無回頭,你估我開金舖咩?仲有我大左肚仲打電話叫我幫佢睇舖,佢咁多個仔唔叫,叫個大肚婆,所以我越黎越憎佢

大宅

= =由結婚前己經開始憎她la
咩都是她講
一句要好好体体
跟住又話唔好用咁多錢
(好la 好好睇睇又自己同62走左去訂酒席,d蘇州屎留比我地攪 6千多一圍小姐,點唔好用咁多錢,我地再去壓價,仲話我地衰.....=__=
又叫你唔好做呢樣果樣,就到結婚la又問番你做左未買左未.....選平的又話,選貴的又唔比,叫你去看,又話不去拿番來比你看又話沒有意見....:tongue: )
成日在背後說人是非又不知自己大聲婆人地根本聽到.........so,我極度憎她,己經完全不會叫她

珍珠宮

2023年兔年勳章

原帖由 pekklechan 於 10-12-11 08:53 發表

結婚時我99的確係俾左錢我地去旅行,但去完旅行返黎無兩日就同我講話佢另一個仔爭人錢叫我借錢俾佢,佢話會好快還,當然d錢係無還啦!不了了之。

我99D所為同你果個99差5多!
我之前坐月第一日,要帶BB去健康院檢查,99同我去(C6叫的),去到我被雨淋濕,跟住99去街市買外套比我,話:呢件百多蚊,送比你着!
當晚佢立刻同C6講番呢件事,話點對我好,但第二朝,C6番工后,立刻問我攞番漆!

伯爵府

我真係會唔比個女佢地見ga
可能你地會覺得我好衰
但你唔付出,又點會有回報喎

水晶宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

我都爆討厭her囉!:;pppp::;pppp::;pppp::;pppp::;pppp::;pppp::;pppp::;pppp::;pppp::;pppp::;pppp:

大宅

我奶奶都係啦, 個囡細個時, 佢由加拿大返香港, 寧願走去坐雙魚星, 我星期日返工亞賓放假都唔會幫我睇下個囡 (得十幾個月人仔)

而家我地幫佢兩老供樓, 佢都剩係會揍個玄孫, 唔會話黎幫你睇下兩個 (好彩, 我對佢都無乜期望, 學我老公話齋, 做最minimum就算)

原帖由 katingting 於 10-12-10 19:01 發表

超憎奶奶!! ...

複式洋房

原帖由 Suissesse 於 10-12-12 16:46 發表
我真係會唔比個女佢地見ga
可能你地會覺得我好衰
但你唔付出,又點會有回報喎

我都係咁打算呀, 見到就見見唔到就算, 我一定唔會帶佢去個pk99屋企俾佢見架, 你要見咪自己死過黎囉, 仲有呀, 見一陣好走添喇!!:p

男爵府

我會叫佢自己問c6攞錢,等c6知佢冇送俾我,唔好白白俾佢攞人情.

原帖由 日月水火 於 10-12-12 11:17 發表

我99D所為同你果個99差5多!
我之前坐月第一日,要帶BB去健康院檢查,99同我去(C6叫的),去到我被雨淋濕,跟住99去街市買外套比我,話:呢件百多蚊,送比你着!
當晚佢立刻同C6講番呢件事,話點對我好,但第二朝,C6番工后,立刻 ...

大宅

之前我99問我C6拿錢話去做人情,次次就同人講係佢幫我地俾,你話咁都做得出,係咪要俾個最佳衰人大獎:;pppp:

子爵府

ME TOO ~ 我由結婚當日都好憎6299..

到而家生左埋BB .. 仲憎...!!!
佢2個孖必咁隔日上黎... !!好似驚BB喊傷喉嚨咁.. 未喊就 [想喊發緊紋] 已經標過去係抱住佢黎又藹又拍!
又成日話我唔換片. UP親佢個孫喎! 次次黎到我屋企都燒片 [上黎2個鐘可以換成5-6條片].. 痴線架真係!!
bb喊又話係咪UP住丫唔舒服丫. 之後話換片.. 換完片咪又係喊! 關鬼事咩!
一見條片轉大色又話要換!
我已經話初生BB係成日賴架同呢個天氣唔怕.. 同而家係尿片.. 唔係個時既尿布.. 屙VV唔洗即換.. 佢地當我發UP風咁.. 轉頭又話換片!

大宅

我99仲勁 因為我知道姖要一濕片就換 所以趁她黎的時候我就當住姖面換左先 點知吖b個頭剛換好 又or一督。。99話 哎呀 又濕la up住 快d換 前後換左2分鐘都唔夠 變態 你買尿片上黎啊唔該!!!!

原帖由 quincy00 於 10-12-15 19:43 發表
ME TOO ~ 我由結婚當日都好憎6299..

到而家生左埋BB .. 仲憎...!!!
佢2個孖必咁隔日上黎... !!好似驚BB喊傷喉嚨咁.. 未喊就 [想喊發緊紋] 已經標過去係抱住佢黎又藹又拍!
又成日話我唔換片. UP親佢個孫喎! 次次黎到 ...

複式洋房

我都係超唔鍾意 6299 (不過62 就理都唔想理佢個只),我奶奶仲要出年退休,我個細B出年出世,佢好似好想湊個細孫囉,我都唔知點算好?跟佢地既話我真係覺得唔會教得好囉,一定縱到個細既目中無人囉!仲要佢地住間屋得200幾呎既公屋,全層都住大陸人,我都唔知點算好?

依家個大仔係我媽咪湊,10個10個都話湊得好,又好禮貌又得意!所以我點都要俾返我媽咪湊,同埋無可能分開兩個小朋友生活!

但係如果奶奶真係出到聲,我都唔知點算?

大宅

我個99都係咁衰, 佢唔會幫我湊, 佢叫我坐月唔好搵陪月, 話黎幫我, 我都知會唔會咁好死, 不過我都會到時見步行步, 佢目的你估佢真係想幫我, 佢唔想個仔駛錢! 都係想為佢個仔!!!

我5個月果時, 佢已經叫我第日請工人, 佢得閒就黎睇住個工人, 叫我出返去做嘢! 我心諗, 你唔講我都會, 但唔駛你同我打算, 我請工人, 駛咩你黎我屋企? 佢只係想我工人服侍佢, 同吓個孫玩, 佢真係諗得週到!
幫我, 佢唔會, 想嘆就會!

大宅

我覺得你唔好理咁多, 話唔駛, 唔駛講咁多, 佢會明,好過第日佢教到你個細仔唔好, 同時重煩!

原帖由 靚靚靜媽媽 於 10-12-16 15:33 發表
我都係超唔鍾意 6299 (不過62 就理都唔想理佢個只),我奶奶仲要出年退休,我個細B出年出世,佢好似好想湊個細孫囉,我都唔知點算好?跟佢地既話我真係覺得唔會教得好囉,一定縱到個細既目中無人囉!仲要佢地住間屋得200幾呎既公屋, ...

複式洋房

但係我個 C6 都想俾 99湊呢,佢話99真係好想湊孫喎,大果個無得湊,細果個應該要俾佢湊喎!C6永遠都唔會明佢屋企會有D咩問題,我真係唔知點算好!

原帖由 Wishhavebb 於 10-12-16 16:10 發表
我覺得你唔好理咁多, 話唔駛, 唔駛講咁多, 佢會明,好過第日佢教到你個細仔唔好, 同時重煩!

首頁

尾頁

跳至