跳至

首頁

尾頁

民房

牙膠

hello,

我bb4個月大,成日用手扯自已的衫來食,我怕他的衫會濕,就加條口水肩比佢,仲有,唔止衫,連被都食一餐,成日要羅開去.

我好唔好比牙膠佢呢?你地遇到這個情況嗎?你地會點做?

男爵府

Re: 牙膠

我小B已經開始食牙膠啦. 佢會咬得好肉緊.

侯爵府

好媽媽勳章

Helle, moondream3003,
重記得我嗎?
恭喜妳,我B仔遲妳小B3日出世。
我B仔也開始食牙膠啦,不過佢好似吾係咁鐘意咬.......
佢見到新奇野就申絛脷去touch......成隻貓仔咁!!

民房

我本來都想比牙膠佢,但問左個朋友,佢話牙膠有化學成份,比BB咬有點不安全,我聽左之後覺得又係喎,我從來無想過這個問題,所以最後無買比佢,依家知道你地都有用,都唔知買唔買好.

別墅

我都想買牙膠比bb,不過我見多數都有水/粒粒响裡面, 我驚d野會漏出黎, 所以無買到

大宅

我個女的情況跟你的一樣,又係「物o野」到手都咬。也開始想買牙膠給她,沒想過有化學成份這個問題,那麼的餐具又如何?

大宅

我個女都係食衫、口水肩、被、公仔都放入口,我買左牙膠,但係佢拎得唔實....咬咬下咬唔到又"蚊",咁e家都係比個奶咀佢,佢會用隻手頂埋一邊咬。

別墅

我就買combi個幾隻,因為仲可以steam得

別墅

I also bought 牙膠, but she seems don't like to handle and so I gave her belove pacific nipple and she also love to bit around.

So, I will but the biscuit to her when she is 6-mth....still have 25days to go.....
http://www.babyhome.com.tw/bb/86256 2/26 - 2.8kg, 3/9 - 2.78kg, 3/12 - 2.91kg, 4/1 - 4.13kg, 4/29 - 5.23kg, 6/4 - 6.13kg, 7/9 - 6.6kg, 9/10 - 7.51kg

大宅

貓貓豬:

我買左combi個隻比個女,不過佢都係鍾意食手指多d,比佢激死。

複式洋房

我隻臭b專食左手食指, 某天我地見佢食得津津有味之際, 一看, 起了兩個 pok pok , 我唸係時候買牙膠比佢lu, 我都會用 combi, 因用開佢d產品都ok :lol:
Sophie 31/3/2005 :roll: :roll: [img align=left]http://images4.fotop.net/albums/chanchan/chanchan10/IMG_2301_001.jpg[/img]

別墅

我囝囝又係吮手指吮得很犀厲, 我怕他把手指吮壞, 四個月時已買了combi牙膠給他咬, 像奶咀款, , 他有興趣咬但眼仔手仔還未協調得好, 初開始時常將牙膠撞上面珠仔或鼻哥. 現在已拿得很好和咬得很肉緊.

大宅

mrsleungbb:

我囡囡都係食手指食到好利害,比combi牙膠佢咬(唔係combi既都有),佢都唔咬寧願食手指,希望遲d會好似你囝囝咁拎得好好,就肯咬牙膠啦~~

水晶宮

2024年龍年勳章 wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

由于Karl 仔最近開始出牙, 近期比炆呀! 仲有成日放手指入口呀!! 仲要係餐餐飲完奶, 佢就開始放手指入口, 攪到成日嘔奶呀! 真真煩!! 飲左6安半, 又嘔返1-2安出來..... :-( :-( :-(

比牙膠佢, 佢又唔要... 只係拿在手中玩

大宅

我個女又係呀,成日用隻手指了個口,了完又要嘔奶…激c我… 又成日食到隻手仔勁濕勁多口水…
[img align=right]http://onfinite.com/libraries/832026/5b6.jpg[/img][img align=right]http://onfinite.com/libraries/832053/414.jpg[/img]

男爵府

瞳 寫道:
我個女又係呀,成日用隻手指了個口,了完又要嘔奶…激c我… 又成日食到隻手仔勁濕勁多口水…

謙謙又係咁,不過我比 牙膠佢都吾要,仲發哂脾氣,唯有成日同佢洗手(我發覺佢既手指隙,好容易有黑色物體)一日換成幾個口水肩! :cry:
歡迎進入2隻小妖既世界~

http://hk.myblog.yahoo.com/carmenma99

複式洋房

Dear szeszes,

Godwine像Karl 仔般最近成日放手指入口,餐餐飲完奶, 佢就開始放手指入口, 俾任何東西佢都放入口,甚至於坐在梳化玩玩具時咬張梳化,又成日流很多口水,手指四圍touch又放進口咬,唔俾佢又哭,不知怎麼辦?

那麼szeszes您的Karl 仔現在怎樣,請問您有没有辦法禁止他們再咬手指,是否要買出面所謂給小朋友介咬手指的藥水查在手指上,令他們不再繼續咬下去?

另外,請問關於牙膠,應如何消毒才給亞b咬?先前有人給了Godwine一舊牙膠,我將它放進奶瓶煲中一起加熱消毒,但結果那牙膠溶掉了,就咁用清水洗我又覺得唔係咁乾淨,唔敢俾佢放入口咬,加熱又溶,那麼應如何消毒才對?
比牙膠佢, 佢又唔要... 只係拿在手中玩 :lol: :lol:
我們在天上的父。願人都尊你的名為聖,願你的國降臨,願你的旨意行在地上,如同行在天上。我們日用的飲食,今日賜給我們。免我們的債,如同我們免了人的債。不叫我們遇見試探,救我們脫離兇惡。因為國度、權柄、榮耀,全是你的,直到永遠。阿們。

首頁

尾頁

跳至