懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

吃燕窩一問

其實有咗bb食燕窩,係咪生出來bb的皮膚會靚d呢?????因我飲唔到奶,食燕窩可以彌補番嗎?我早晚一更的thx

侯爵府

好媽媽勳章

Re: 吃燕窩一問

食燕窩係幫助BB長肉,而飲奶係幫助BB長骨,所以最好都係飲多D奶!

侯爵府

其實我知飲奶好,但係我真的飲唔到呀??? ''鈣思寳'' 都飲唔到呀? :-( :-( :-(

侯爵府

好媽媽勳章

飲唔到奶就食多D牛油,芝士,乳絡,甚至雪糕都得架!(西醫話一樣,不過會比較容易肥,同埋要係頭幾個月食,去到5、6個月就吾好食甘多,因為高鹽同高糖)

侯爵府

我會買來試試的,唔該妳呀!!

侯爵府

親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

我自己都係開頭飲唔奶o架...其實依家都係,不過之前一路keep 住飲釫思寶,而依家我就會開孕婦奶粉再加士多啤梨mix 埋一齊,真係無晒奶奶味o架 依家我已經飲左幾罐啦 而燕窩我早前都keep 住食左幾個樽,4個月度啦~~停左1個月,今日又o岩o岩買番一樽番黎食下.

侯爵府

孕婦奶粉好so架,唔知葡萄靈得唔得呢? :-|

伯爵府

葡萄靈同孕婦奶粉完全係2樣野黎架喎!

男爵府

但係食雪糕...要小心李斯特菌喎!!!!!

ac321 寫道:
飲唔到奶就食多D牛油,芝士,乳絡,甚至雪糕都得架!(西醫話一樣,不過會比較容易肥,同埋要係頭幾個月食,去到5、6個月就吾好食甘多,因為高鹽同高糖)

別墅

我都係唔鍾意飲奶,
但飲維記高鈣脱脂奶就ok,
冇so味,好似水咁,
不妨一試。

洋房

Bird's nest is rich in protein and it's right to take a few spoons everyday. But milk is rich in calcium. If you cannot drink milk, try yogurt and cheese (avoid soft cheese, though). I ate plenty plenty of cheese and yogurt everyday when I was pregnant. I didn't experience cramping (chau gun) throughout my pregnancy. That means my calcium is adequate for both my bb and myself.

大宅

如果買燕之x或老行x之店燕窩好唔好嫁?
;-)

侯爵府

我買天德架

複式洋房

Bearmami,
食yogart會否太涼(因為一定要雪架嘛)?我而家12weeks可以食嗎?

Bearmami 寫道:
Bird's nest is rich in protein and it's right to take a few spoons everyday. But milk is rich in calcium. If you cannot drink milk, try yogurt and cheese (avoid soft cheese, though). I ate plenty plenty of cheese and yogurt everyday when I was pregnant. I didn't experience cramping (chau gun) throughout my pregnancy. That means my calcium is adequate for both my bb and myself.
YY Mom :-D

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

我係食緊燕之x , 都幾好味丫~

大宅

好媽媽勳章

我都我係食緊燕之x ,好味呀. 口痕就攞黎食.

複式洋房

我一路都食"位元堂"的金絲血燕, 好真材實料喎!佢哋耐唔耐做特價,有member no.仲額外有折, 上一胎生女出來,自己同佢的皮膚也很靚,真係值得桇!

民房

Dear ashleymama,
我都想試o下"位元堂"呀, 請問可否pm member no.一用 ?
thanks!

複式洋房

YY0601

放係台10分鐘左右先食就唔怕啦!

loklokc

複式洋房

drink soya bean milk law!! Very good , have high calcium.
I drink 1 or 2 cup of soya bean milk (金光牌好味d) every day before .... so far my baby skin is very good..

首頁

尾頁

跳至