嬰兒用品

跳至

首頁

尾頁

大宅

Bumbo chair好用嗎??有無媽媽肯平讓比我呀??
bb而家成日想“貢”起身坐,但佢只得3個幾月人仔,根本就唔夠力自己坐,所以我想買張Bumbo chair比bb試下,但又驚佢唔鐘意坐喎!!

伯爵府

非常好用,由其係佢未識坐但要開始食糊仔時,
我的用緊,唔讓得比妳LU

禁止訪問

好媽媽勳章

大宅

應該有d用..但好唔襟用..

我比佢坐high-chair食糊仔,平時mon住佢比佢自己坐,有需要扶一扶佢

大宅

Very GOOD, I gave bb this chair starting his 3 months and now he is 11 months. I am selling now for $150. 99.9% new. PM me if you are interested.

原帖由 Lambebe.^_^. 於 10-12-12 23:48 發表
Bumbo chair好用嗎??有無媽媽肯平讓比我呀??
bb而家成日想“貢”起身坐,但佢只得3個幾月人仔,根本就唔夠力自己坐,所以我想買張Bumbo chair比bb試下,但又驚佢唔鐘意坐喎!! ...

大宅

Selling both table with chair for HK$180.

Org price: chair HK$300 + Table $100

PM me if you are interested.

VERY good chair and condition.

原帖由 schnauzers 於 10-12-13 14:40 發表
Very GOOD, I gave bb this chair starting his 3 months and now he is 11 months. I am selling now for $150. 99.9% new. PM me if you are interested.

禁止訪問

陪月勳章

大宅

I have a few enquiries already. I am selling both chair and table for HK$180. Color light blue.
原帖由 lolokei 於 10-12-14 10:10 發表
may i know wot the colour of ur bumbo chair is?

水晶宮

我見有隻係吹氣款, 係咪其實硬膠款會好d?

大宅

I buy from taobo,Only RMB 168.other brand,but the same....very good for my son( medium size) but wasnt good for my big thin daughter.

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 開心吸收勳章

買黎玩下就得... 我當佢係一個玩具, 我唔會當真咁俾bb 坐咁耐, 既然bb 唔夠力自己坐, 夾硬要佢坐, 對佢腰骨都唔好; 就算坐到, 只係依賴張櫈咁坐, 稱不上係練習/學坐囉..... 所以我俾大B 坐完影下相, 買左無耐後就賣番出去啦... 要餵糊仔, 放bb 響bb 車就得.

呢種櫈仔曾經因為響外國造成好多家居意外而曾經回收過, 之後風聲冇咁緊, d 舖頭又拎番出黎賣. 記得用果陣要睇住bb, 唔好俾佢連人連櫈咁反, 仲有係唔好響張床或者台度用, 一反艇跌落地就大件事....

禁止訪問

好媽媽勳章

珍珠宮

畀面勳章 大廚勳章

原帖由 bosch 於 10-12-15 10:34 發表
買黎玩下就得... 我當佢係一個玩具, 我唔會當真咁俾bb 坐咁耐, 既然bb 唔夠力自己坐, 夾硬要佢坐, 對佢腰骨都唔好; 就算坐到, 只係依賴張櫈咁坐, 稱不上係練習/學坐囉..... 所以我俾大B 坐完影下相, 買左無耐後就 ...

其實我諗法係一樣, 根本張野就係夾硬要bb坐, bb都未自己識坐, 要佢坐會整親佢, 到bb自己識坐根本就唔駛要張野. 要餵食可以坐番係bb車, 或者買張可教斜度餐椅.

女人是很脆弱, 但媽媽卻很堅強:)

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 開心吸收勳章

原帖由 smallsam 於 10-12-15 22:59 發表

"響外國造成好多家居意外而曾經回收過"
可以pm我牌子及相關news嗎? 我朋友用緊, 我想提下佢...thx

http://hk.search.yahoo.com/search?p=BUMBO+CHAIR%2C+%E5%9B%9E%E6%94%B6&fr=FP-tab-web-t&ei=UTF-8&meta=rst%3Dhk

http://search.yahoo.com/search;_ylt=A0oGdSBWcQlNaAABIsBXNyoA?p=BUMBO+CHAIR%2C+RECALL&fr2=sb-top&fr=yfp-t-701

早幾年香港既電視新聞都有講, 香港有舖頭都有回收過呢d 櫈.

瑪瑙宮

原帖由 emmypun 於 10-12-16 04:01 發表

其實我諗法係一樣, 根本張野就係夾硬要bb坐, bb都未自己識坐, 要佢坐會整親佢, 到bb自己識坐根本就唔駛要張野. 要餵食可以坐番係bb車, 或者買張可教斜度餐椅. ...

道理同要bb坐學行車一樣...

同埋果張櫈好輕, 一反艇果陣真係掉左碗粥都接唔住個b 呀... bb 車同埋餐椅較重, 冇咁易反艇, 但都要人叮人咁睇住bb. 我個仔坐果d 勁重既木餐椅, 有時佢扭擰既上黎, 真係都有機會連人帶櫈一齊反.

首頁

尾頁

跳至