夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

洋房

老婆叻過老公

如果老婆搵錢多過老公,而老公又大男人; 但而家老婆係公司有機會再升職, 做老婆點做好? 唔做轉工, 定係接受升職? 如果升職, 老公唔高興點算好?
:-)

子爵府

Re: 老婆叻過老公

你唔講, 佢點知??
就算知, 問下佢, 佢想點!
如佢想, 你唔做, 佢收入,
如果夠, 全家駛, 咪鬼做, 等佢養.
如唔夠, 唔高興, 又如何??

複式洋房

嘩!!!不佢真係咁大男人咩?!!
如果佢既收入夠你地一家人既支出, 咁你咪唔好做囉...
等佢養都好呀!!
但係要睇下你點諗呀...可能你會唔鐘意唔做野...怕悶啦...

男爵府

無話叻唔叻o既,我一向都覺得女人o係事業上機會多過男人,如果女人肯專心事業,成就亦不比男人差,好似我公司咁,十幾term人,全部Dept head都係女人~~

洋房

其實應該話, 唔係我叻過佢. 而係唔知係佢唔好運, 或係我好彩, 大家都係做埋同一個field唔同公司, 但我嘅際遇係比佢好. 而且佢係個比較慎思沉默嘅人, 而我係個心直口快嘅人. 佢介意我嘅事,都係由佢個老友話俾我聽, 重要係好耐之前已經介意!!!!其實係我之前問過佢有冇介意,係我面前當然話冇啦.但係有時傾開工作上嘅野, 佢有時都會表露出來. 你話點算...... :-(
:-)
該用戶已被刪除

民房

年代已經不同,不要找藉口.

大宅

謙仔媽咪 寫道:
你唔講, 佢點知??

AGREE

伯爵府

AGREE TOO

kittho1068 寫道:
[quote]
謙仔媽咪 寫道:
你唔講, 佢點知??

AGREE [/quote]

男爵府

少將公事與佢商討, 佢應該唔會無時無克都介意掛
該用戶已被刪除

水晶宮

畀面勳章

我覺得無所謂喎, 因為我都係搵錢多過我老公啦, 但佢讀得書少(我係MARKETING MANAGER, 佢只係送貨司機), 做藍領就係要靠勞力同人工唔多, 但自已最初識佢拍拖果時已經知道將來會係點, 雖然有時都會羨慕人地D老公好叻, 搵錢又多. 但現實歸現實, 最重要都係大家愛對方未得囉, 我老公從來都冇介意過我搵得多過佢, 佢仲成日講笑話如果我再搵多D可以養埋佢等佢唔洗做潻, 真係比佢激死. 計我話大家都有為個家付出咪得囉, 千祈唔好介意邊果叻D, 如果唔係長遠下去就會影響到兩公婆的感情的了, 始終人比人比死人, 各有前因莫羨人, 你地話係咪 ??

伯爵府

畀面勳章

做老公應該話係佢最叻…..……可以找到個叻過佢的老婆!!

禁止訪問

畀面勳章 環保接龍勳章

侯爵府

十萬個agree!
我同你個case 好似.
BonnieKam 寫道:
我覺得無所謂喎, 因為我都係搵錢多過我老公啦, 但佢讀得書少(我係MARKETING MANAGER, 佢只係送貨司機), 做藍領就係要靠勞力同人工唔多, 但自已最初識佢拍拖果時已經知道將來會係點, 雖然有時都會羨慕人地D老公好叻, 搵錢又多. 但現實歸現實, 最重要都係大家愛對方未得囉, 我老公從來都冇介意過我搵得多過佢, 佢仲成日講笑話如果我再搵多D可以養埋佢等佢唔洗做潻, 真係比佢激死. 計我話大家都有為個家付出咪得囉, 千祈唔好介意邊果叻D, 如果唔係長遠下去就會影響到兩公婆的感情的了, 始終人比人比死人, 各有前因莫羨人, 你地話係咪 ??

侯爵府

所以我成日都話我老公好叻架. :lol: :lol:

mcheung 寫道:
做老公應該話係佢最叻…..……可以找到個叻過佢的老婆!!

複式洋房

我到依家已經結第三次婚,三個老公都有唔同睇法!
第一個,佢好自豪,每個朋友都覺得佢叻先找到個好老婆,但最終我地都唔因為叻與唔叻而分開。
第二個,好攪笑,我識佢時間係佢在我公司做見習經理,我做經理教佢,佢都知我一早高級過佢,多人工過佢,都話唔介意。最後佢自已把口竟然話頂唔順我叻過佢!真攪笑!
第三個,即是依家個個,起初識佢,佢都唔多睇得起我,因為佢叫做讀過番書,屋企有少少錢,自已又有少少錢,識落我之後,我地曾經有兩次大口角,我要分手,佢竟然同我講出越嚟越欣賞我,因為我好有上進心,書讀得唔多,但人工比佢多,佢自已都覺得好唔好意思!

所以!其實每個男人眼中的女人都好唔同,每個年齡的睇法亦都唔同!合得來不合即去是我的格言!

大宅

什麼叫叻先?我老公讀書多過我,人工係我DOUBLE,但係其他大大小小事都係我理?連人地問佢阿仔幾歲,讀什麼班別,佢都要望住我,等我答。家中有什麼修理、裝修,買新電器、傢俱都係我SERACH完比資料佢,佢望完叫我決定。幾時奶奶老爺外婆生日、幾時父、母親節要約叔仔全家食飯,我D叔仔(自己開公司)有什麼會計、保險、報稅業務已處理又係找我。 我D仔的功課、溫習、考試都係我做,咁即是邊個叻?當然我唔會係老公面前自誇,寧可讚佢叻,識得找我做老婆,咁係唔係我HIGH D?

伯爵府

牛年勳章 好媽媽勳章

讀書程度我高過佢,賺錢我多過佢
但只要大家過得開心,其實無乜所謂
不過你話老公大男人,咁你咪顧下佢感受,少跟他談公事囉!有機會當然要把握!

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至