自由講場

跳至

首頁

尾頁

王國長老

王國長老

完全唔甜? 但我好鍾意甜啊, 冇甜味既朱古力就唔似朱古力....
我唔係經常上BK, 想搵我嘅朋友請email: [email protected]

子爵府

原帖由 hinwaimama 於 10-12-14 11:12 發表
我之前見到godiva咪有得賣LAW~

子爵府

ummm.. 好難型容...

我意思係.... 果隻甜唔係 " 死甜 " ... 係香甜...

即係有 chocolate 既甜... 但唔係 " 糖 " 既甜 .

我覺得出面超市好多包包沖黎飲果 d..
真係得個甜字.... 完全無朱古力香....

原帖由 edea 於 10-12-14 11:31 發表
完全唔甜? 但我好鍾意甜啊, 冇甜味既朱古力就唔似朱古力....

子爵府

i saw in Wellcome before..

好似 around 65-70 ... 唔知有無加到價...

我都想買黎試 .....

原帖由 patwong 於 10-12-14 11:25 發表
在那裡買到?幾錢?

侯爵府

請問你在那個國家買?
原帖由 iluvmeeself 於 10-12-14 11:28 發表
Ys... 就係呢隻 ...

好似有唔知 2 - 3 隻...有隻 dark chocolate... 又係好正 =P`

完全唔甜... 但勁香 cocoa 味 =P~~~~~~

我是在外國買... around 13 cdn ... 即 around 80 hkd ~

仲有佢 d 粒粒 chocolate.. ...

男爵府

好媽媽勳章

即刻係公司開o左杯三花朱古力棉花糖~

王國長老

王國長老

原帖由 iluvmeeself 於 10-12-14 11:37 發表
ummm.. 好難型容...

我意思係.... 果隻甜唔係 " 死甜 " ... 係香甜...

即係有 chocolate 既甜... 但唔係 " 糖 " 既甜 .

我覺得出面超市好多包包沖黎飲果 d..
真係得個甜字.... 完全無朱古力香....

...

我明妳講乜啦. 即係係好natural既朱古力香甜, 而唔係一味加糖既人工甜味.

加埋北海道牛奶真係聽落好吸引. 有機會都要試試.
我唔係經常上BK, 想搵我嘅朋友請email: [email protected]

男爵府

好媽媽勳章

放工去睇睇先....thx~
原帖由 iluvmeeself 於 10-12-14 11:40 發表
i saw in Wellcome before..

好似 around 65-70 ... 唔知有無加到價...

我都想買黎試 .....

男爵府

好媽媽勳章

有冇圖??

子爵府

我無 ah..

但我記得個 tin 同 GODIVA 果個 99% 似 .
大細都一樣 !

但 " V " 既係白色低... 金色字...

如果佢地有... 唔難搵 ~~

有次我見到想買... 但 c6 話貴唔比我買....

原帖由 215702 於 10-12-14 11:44 發表
有冇圖??

子爵府

係呀.. 唔洗加水...

直接用牛奶沖得架 la...

d 粉好滑好幼細... 就算用凍奶沖都無問題 ....

原帖由 edea 於 10-12-14 11:42 發表

我明妳講乜啦. 即係係好natural既朱古力香甜, 而唔係一味加糖既人工甜味.

加埋北海道牛奶真係聽落好吸引. 有機會都要試試.

子爵府

在加拿大既一間大型百貨叫 ' The Bay ' 買 .

果次我唔係專登去買...
我係買其他野.. 等比錢時... 係 counter 附近見到有... 又唔貴...

原帖由 patwong 於 10-12-14 11:41 發表
請問你在那個國家買?

侯爵府

thx! 等我叫嗰邊啲朋友寄啲給我先﹗
原帖由 iluvmeeself 於 10-12-14 11:53 發表
在加拿大既一間大型百貨叫 ' The Bay ' 買 .

果次我唔係專登去買...
我係買其他野.. 等比錢時... 係 counter 附近見到有... 又唔貴...

水晶宮

醒目開學勳章 大廚勳章

我好鍾意DARK CHOCOLATE,唔係唔甜,個味道就好似我地以前飲既 "谷咕"香醇版~
原帖由 edea 於 10-12-14 11:31 發表

子爵府

教埋佢... 應該係放係廚房用具果個 level ... 多數近收銀機....

原帖由 patwong 於 10-12-14 11:57 發表
thx! 等我叫嗰邊啲朋友寄啲給我先﹗

伯爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

Yeah, GOVIDA + FRESH MILK.

真係好正架. 飲左佢之後就唔鍾意其他. 我個人鍾意milk choco多過dark. 我上次搭人地用staff price買, 半價
Latte, 又名臭TE或臭喵

珊瑚宮

環保接龍勳章

買俾老公飲先...

原帖由 patwong 於 10-12-14 11:17 發表
嘩﹗係咪呢隻?每罐$205你都幾好介紹喎﹗

伯爵府

熱血勳章

咁香港邊度有得賣呀? 見到請報料, thx!

伯爵府

醒目開學勳章 BK Milk勳章

舊年有人送咗個godiva hamper嚟我公司
罐朱古力粉竟然無人理佢..
我好心.. 响佢expire之前接咗佢返屋企
好好味! 唔係3花嗰d甜, 係好香朱古力味!

伯爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

原帖由 natzuki 於 10-12-14 14:07 發表
咁香港邊度有得賣呀? 見到請報料, thx!

你係唔係問godiva呀? 係就所有godiva專門店都有.

http://www.godiva.com.hk/shop_hk

Latte, 又名臭TE或臭喵

首頁

尾頁

跳至