自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

Re: 沒有歌詞的歌卻能如此優美撼動人心

Blythemia 寫道:
乜唔係Concerto pour Deux Voix - concerto for two voices二部協奏曲咩?Uncle haohao,我錯左唔好 我.

好鍾意個男仔,上星期至睇歌聲伴我心隻碟.真係天使的歌聲.呢隻同Clemence合作既碟係英美既amazon都冇得賣,法國就有.唔知香港有冇得賣呢?

係喎! Concerto pour Deux Voix 至真!

我原本好鍾意0個個係舊版的 une voix 版本 ....... 係 ..One voice ...... 人地唔識法文嘛

等我聽多d法文歌學下發lan廚先

大宅

haohao,

你講個隻One Voice係咪n年前Barry Manilow唱過個隻One voice,singing in the darkness...?

我都唔法蘭西文,1234數字就認得.

大宅

[quote]
Jelly 寫道:
之前

大宅

Blythemia 寫道:
haohao,

你講個隻One Voice係咪n年前Barry Manilow唱過個隻One voice,singing in the darkness...?

我都唔法蘭西文,1234數字就認得.

咩呀,

唔知係咪呢?

我其實有隻 instrumental (trumpet) CD 第一首歌就係呢首,用 trumpet 演奏亦十分精彩

[size=x-small]小號手是 Nini Rosso

首頁

尾頁

跳至