論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

別墅

請比d意見- 請唔請好? 急急(有mug方法可避免)

印妹, age 27, 英文ok, 剛試完工, 揍仔家務煑飯都ok,
但...衣著好in(耳環+金色腳甲油+好身材+sexy 底底-黑色) & 好似有男朋友在港(但佢死口唔認), exp: singapore 2yr & hk 2yr + 10mths-2個僱主

如果是你咁請唔請????? 比d意見呃, 今日要覆agent的....

男爵府

好媽媽勳章

Re: 請比d意見- 請唔請好? 急急

比我就唔請了,你有選擇,唔係得一個人比你,
嘩佢咁潮,唔好話佢而家有冇仔,我諗佢都幾易搵仔,免有後患.,唔請

子爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章

我一定唔請佢!

男爵府

最憎 yeah 妹, 特別是工人, 著咁靚去做show呀?

伯爵府

must NOT

別墅

of course not la. How can you hire one " not 3 not 4" maid at home??

大宅

Not for me lor.

男爵府

好媽媽勳章

我都唔請, 好危險, 容乜易搞大個肚

別墅

Re: 請比d意見- 請唔請好? 急急(有mug方法可避免)

唉, 因mug咁煩呢, 事關呢個已經係第6個interview的工人, 而迷信的我又搵師傅卜過話佢係幾好tim, 知道嗎依家搵個有水準又識英文的&有得interview的印印真的少之又少, 有d agent 重冇貨比我簡tim/ 而同時我已有1個賓賓(我需要兩個工人的), 所以我想搵個印等佢地冇得嘰哩咕嚕. that's why 我咁煩之嗎. 大家認為有mug方法可以請佢而又避免呢d問題??? (我已just agree 放1天星期日,其他放weekdays的) 請比意見!!!
:cry:

珍珠宮

2019新春慶豚圓 hashtag影視迷勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

Re: 請比d意見- 請唔請好? 急急(有mug方法可避免)

比我一定唔會請......所以無其他意見比你!!

子爵府

唔請!

大宅

佢黎 interview 都著到唔 3 唔 4, 仲請佢 ?
去多幾間 agent 搵啦 ~

mmkk203 寫道:
印妹, age 27, 英文ok, 剛試完工, 揍仔家務煑飯都ok,
但...衣著好in(耳環+金色腳甲油+好身材+sexy 底底-黑色) & 好似有男朋友在港(但佢死口唔認), exp: singapore 2yr & hk 2yr + 10mths-2個僱主

如果是你咁請唔請????? 比d意見呃, 今日要覆agent的....

大宅

好媽媽勳章

Me too, will not employ such sexy lady. Also, why 2 yrs + 10 months with ex-employer?
該用戶已被刪除

翡翠宮

唔會請, 一黎佢衣著in唔老實, 加埋搽指甲油點湊細路, 我屋企無咁多時間比佢扮靚, 二來有男朋友怕佢攪大個肚, 即使真係無男朋友, 我都怕佢黎香港係想溝仔, 因為有個星期出銅鑼灣見到好多好後生既又吊帶又低胸既背心仔又make up既印傭在維園有好多賓仔或港男類對佢地眼望望. 做工人一定唔可以sexy添, 一陣鈎引亜sir咪死

你試下去多幾間agent到搵啦, 我有朋友同親戚都有請個識講英文既印傭的, 你搵d在星加坡做過既唔多唔少都識英文架.

別墅

嗶最新消息, 聽到都覺得依家d工人真恐怖, 但首先多謝咁多位媽咪的意見.
事原今同賓妹傾計話仲諗緊請唔請佢, 因我懷疑佢有男朋友, 跟住賓妹爆比我知佢有1個法藉男朋友, 由剛到香港冇耐便識到依家&同時又問我工人識唔識人在日本, 因佢想搭路去日本做bar女. 又話想係香港做bar女parttime when 放假. 聽到後即刻好彩冇衰衝動confirm請佢, 如果唔係真是踩臭臭入屋!!!所以話 - 真的最好有得試工(穩鎮d)

而佢重呃間agent話冇男朋友, 話個電話問人借的.(因我不覺意發現d肉麻sms). 重話我個賓妹想去佢agent到apply等等.

真唔明佢地stay 1晚已經咁多野爆如果耐d咪重堅.

首頁

尾頁

跳至