跳至

首頁

尾頁

子爵府

開邊間銀行戶口??

你地有冇同bb開個銀行戶口,開左邊間,有冇d優惠,請大家發表下!!!

男爵府

Re: 開邊間銀行戶口??

SukiYau
妳係咪問有無同bb開個 saving 銀行戶口?? if yes...開saving a/c 有咩好呢 ??
我未開bank 既 saving a/c 呀....阿仔d 利是$$, 哈哈哈.... 哈哈哈.... 係佢阿媽手
but 基金就prepare 左, 甘 insurance 就快買, e+ until now有兩間最最最平&好, 仲睇緊
鋕堅不摧毅力驚, 泓澄水清萬人敬。入黎睇下 caleb 既相啦.. CALEB哥哥 +INGRID妹妹=AJ'S 寶貝

別墅

Morning Jo,

Are you going to buy mutual fund and insurance for Caleb? If yes, do you mind if you can share your findings with me since I am interested in investing but have no time for to do research.

Thanks in advance.

Cheers/Joyce
祝善謙氣宇軒昂、俊逸不凡! 善良忠實氣宇軒, 謙遜有禮俊逸顯。 Thanks to Joycelyn for such a nice poem!

子爵府

aj-caleb 寫道:

SukiYau
妳係咪問有無同bb開個 saving 銀行戶口?? if yes...開saving a/c 有咩好呢 ??
我未開bank 既 saving a/c 呀....阿仔d 利是$$, 哈哈哈.... 哈哈哈.... 係佢阿媽手
but 基金就prepare 左, 甘 insurance 就快買, e+ until now有兩間最最最平&好, 仲睇緊

咩基金,我咩都唔識,講黎聽下,你買間Insurance可唔可以介紹下,我都想幫佢買份,D細路好容易病,買定都好,係呀我問緊saving A/C

男爵府

SukiYau,

saving a/c你可以開heng seng智多kid,好似話無minimum,我阿囡d錢都俾我充公晒lu .insurance我都有買,係一出世已經買,都係怕有病d醫藥費好甘,係prudential,一年大約$2000.

aj,

我都想聽吓你睇緊果d基金,我之前係買咗d保本基金(1年前,因我係嗰d只可受到low risk level嘅人),點知而家d息高番,真係有d呻笨 :tongue: .
[img align=left]http://bb5.babyhome.com.tw/UPLOAD5/82641/84971.5658369.16127.jpg[/img][img align=right]http://bb5.babyhome.com.tw/UPLOAD5/82641/84971.6133754.17923.jpg[/img] [img align=left]http://bb5.babyhome.com.tw/UPLOAD5/82641/84971.7067918.00228.jpg[/img][img align=right]http://bb5.babyhome.com.tw/UPLOAD5/82641/84971.7067921.91191.jpg[/img]

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

I opened a saving a/c in Hang Seng bank for my BB. There's no special gift... :-| And It's no admin charge on Kid's account even the balance is under $5,000. :wink:

SukiYau 寫道:

咩基金,我咩都唔識,講黎聽下,你買間Insurance可唔可以介紹下,我都想幫佢買份,D細路好容易病,買定都好,係呀我問緊saving A/C

子爵府

恆生我都有考慮過,不過仲未決定!! ?-(

子爵府

aj:

????

SukiYau 寫道:

SukiYau

咩基金,我咩都唔識,講黎聽下,你買間Insurance可唔可以介紹下,我都想幫佢買份,D細路好容易病,買定都好,係呀我問緊saving A/C[/quote]

男爵府

jo422 寫道:
Morning Jo,

Are you going to buy mutual fund and insurance for Caleb? If yes, do you mind if you can share your findings with me since I am interested in investing but have no time for to do research.

Thanks in advance.

Cheers/Joyce

我其實唔精於e番, 老公做基金個行, 阿仔d 基金, 保險 etc. 都係佢搞, 所以我都係一舊雲 , 淨係知佢安排好 caleb 唔同stage $$需要咋........
鋕堅不摧毅力驚, 泓澄水清萬人敬。入黎睇下 caleb 既相啦.. CALEB哥哥 +INGRID妹妹=AJ'S 寶貝

男爵府

SukiYau 寫道:
[quote]
aj-caleb 寫道:

SukiYau

咩基金,我咩都唔識,講黎聽下,你買間Insurance可唔可以介紹下,我都想幫佢買份,D細路好容易病,買定都好,係呀我問緊saving A/C[/quote]

我阿仔 saving a/c .......未開住wor.....佢d利是$$, 哈哈哈.... 哈哈哈.... 係佢阿媽 a/c 或者個肚入面
我諗住佢d利是$$ o係佢對"錢"有概念果時先歸番佢, 咪到果時先開a/c (仲要睇下果時bank有無 jetso先開, hahahaaa)

因為以我所知真係有好多好多xx教育計劃....xx教育基金....如果妳真係想知多d, 不如問我老公, 我廢事答錯妳啦, 有需要先 pm 我啦...

男爵府

Ivyl 寫道:
aj,

我都想聽吓你睇緊果d基金,我之前係買咗d保本基金(1年前,因我係嗰d只可受到low risk level嘅人),點知而家d息高番,真係有d呻笨 :tongue: .

甘又唔駛呻笨既....今日唔知聽日事丫嘛, 始終佢都有保本丫 .... 甘妳咪係富婆囉!!! heheheeeee

別墅

[/quote]

我其實唔精於e番, 老公做基金個行, 阿仔d 基金, 保險 etc. 都係佢搞, 所以我都係一舊雲 , 淨係知佢安排好 caleb 唔同stage $$需要咋........ [/quote]

lucky you lar....we are still doing research and calculating how much we should invest in insurance and mutual funds etc.....very complicated lar....
祝善謙氣宇軒昂、俊逸不凡! 善良忠實氣宇軒, 謙遜有禮俊逸顯。 Thanks to Joycelyn for such a nice poem!

男爵府

jo422 寫道:

lucky you lar....we are still doing research and calculating how much we should invest in insurance and mutual funds etc.....very complicated lar....

唔算lucky la, 佢係個行, 我又唔在行, 佢唔計e d 數, 唔通等我烏sir sir o甘做咩, 到時買錯野咪俾人丙咪唔抵, 話晒係long term $$$ 黎架, 哈哈 if 你要get help call我啦

子爵府

aj:

我PM左畀你,你去睇下,我都想買long-term,but.................

別墅

[唔算lucky la, 佢係個行, 我又唔在行, 佢唔計e d 數, 唔通等我烏sir sir o甘做咩, 到時買錯野咪俾人丙咪唔抵, 話晒係long term $$$ 黎架, 哈哈 if 你要get help call啦 [/quote]

thank you, thank you...will defintely bother your hubby lar...heheeee

大宅

各位,

你地有冇興趣呀! 我諗住同兩個女開番個芝麻街a/c, d 紀念品, 存款卡同存摺簿都好靚呀! 雖然已經有個恒生a/c, 開多個俾佢地先!

[size=large]大新「芝麻街」兒童儲蓄戶口

伯爵府

過年既時候, 已經同皓皓開左個恒生至多kids了~
依家見到大新果隻, 都好似好好咁~

17/1~2.81kg;17/2~3.41kg;18/3~5.5kg;29/4~7kg;30/5~7.53kg;17/6~8.1kg;22/7~8.8kg;31/8~9kg;30/9~9.4kg;28/10~9.7kg;29/11~10.3kg;30/12~10.9kg;16/1~10.8kg;28/2~11.3kg;31/3~11kg;30/4~11kg;31/5~12kg;30/6~12kg;17/7~12kg;30/8~12kg21/9~12.7kg;27/10~13kg;29/11~13.5kg;2/1~13.5kg;28/2~13.5kg;13/4~13.25kg

首頁

尾頁

跳至