跳至

首頁

尾頁

大宅

畀面勳章

點解d 大肚泳裝咁貴o架!

睇今期孕媽x介紹大肚泳裝, 嘩! 最平都要6、7百蚊, 有d 仲過千, 好貴呀!
我是你的血液 通過你的血管 經過你的心臟 走遍你身體每一個地方--I Love You 小俊B & 細細妹

男爵府

Re: 點解d 大肚泳裝咁貴o架!

所以好多媽咪都寧願著普通裝的加大碼囉...

珍珠宮

2020勳章

3點式, 敢著嗎????
自由太多會令世人失去平衡

男爵府

我都係著兩件頭. 再加件衫咁. 無計.

你大肚個時唔据你 等幾時!

[/url]

大宅

畀面勳章

由 mickeywinnie3

如果我有私人泳池, 唔好話3點式, 唔著都敢呀! 唉! 可惜冇呢!

由 海魚媽
我都係著兩件頭. 再加件衫咁. 無計.
你大肚個時唔据你 等幾時!

簡直据到你一頸blood 啦! 陰功!
我是你的血液 通過你的血管 經過你的心臟 走遍你身體每一個地方--I Love You 小俊B & 細細妹

大宅

請問within 幾多週至幾多週的孕婦オ適合游泳??

伯爵府

joeystar,

應該过咗3/4个月 至 "个肚仲未大到好論盡" 都可以...

因為个肚咁大好易"冼"親..

joeystar 寫道:
請問within 幾多週至幾多週的孕婦オ適合游泳??

男爵府

我游到就黎生都游
反而頭3/4個月唔好 因為個胎未定嘛.

游水好 到你個肚好大個時
一落水 成個人輕哂 好舒服
同埋平時無得做運動嘛 .
不過真係要小心 要有人陪 同埋小心地滑.
[/url]

大宅

多謝咁多位媽媽的提意、請問應該游甚麼泳式?

男爵府

好似冇選擇嫁,只可游蛙式,其他式太大動作了,背泳也危險....

男爵府

ha ha. 我淨係識游蛙式.
[/url]

大宅

mickeywinnie3 寫道:

我一向游水都係著bikini, 冇乜野喎我覺得, 可能未有之前已經著慣, 所以冇咩所謂掛, 而且我係屋企泳池游, 好多人都係咁著, 習慣咗著返一件頭好辛苦啦

大宅

mrsmcdull 寫道:
好似冇選擇嫁,只可游蛙式,其他式太大動作了,背泳也危險....

我冇理喎, 咩式都游下, 係冇游蝶式因為條腰會好累, 而且係咁"yuk"條腰感覺上"yuk"到細b, 所以冇游蝶式, 其他式就有特別係蛙式就游得最多

大宅

我4個月喇 , 不過老公話5個月先好落水, 不過我見依家到到都on sale, 所以忍唔住去買泳衣 , 不過唔係大肚婆泳衣, 太貴喇 , 我去買2件頭 , 上身同下身可以唔同size, 因大碼上身我根本好鬆著唔起, 不過依家買咗條大碼褲, 未落水都ok,但驚落水后會鬆 :cry:

男爵府

我就同個 BK 媽咪買左件未著過的二手大肚冰衣 $150

佢話上年010減價三佰幾蚊喎

商場小店賣緊 $169

伯爵府

我啱啱喺motherworld買咗一件, 好plain果種, 有啲塋光边咁, 唔會娘, 几有彈性, 折咗$351, 都ok丫

伯爵府

Happy小米

妳呢件有番版嫁. 係荃灣賣 $75 一件. 我買左, 好好著. 而家
6 個幾月都仲 arm 著.

唔好意思....妳睇完可能會唔開心 !!!

mandy

伯爵府

mandy,

唔會唔開心, 除非我親手touch过啦, 我就會諗正"板"啲質地实好啲, 因為普通街市果啲 or 一啲平既brand冇咁好彈性, speedo 果啲 又真係好好彈性ga...冇咩款都二佰几呀..

不過$75又確係平bor...

男爵府

Happy 小米

游多幾次抵D咪得囉

大宅

mansonwai 寫道:
Happy小米

妳呢件有番版嫁. 係荃灣賣 $75 一件. 我買左, 好好著. 而家
6 個幾月都仲 arm 著.

唔好意思....妳睇完可能會唔開心 !!!

mandy

唔好意思, 路過又想8 o下荃灣邊樹有得賣??

CHIEKO

首頁

尾頁

跳至