美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

民房

想知邊隻濕粉又薄又自然?

請問邊隻濕粉又薄又自然? 大確幾錢?

大宅

Re: 想知邊隻濕粉又薄又自然?

RMK--$320

大宅

SMASHBOX (TWO WAY CAKE) $300

大宅

我都覺得rmk嘅濕粉好貼好薄, 加埋佢嘅碎粉簡直係一絕!

[img align=left]http://bb4.babyhome.com.tw/UPLOAD6/99725/nature-007.gif[/img] [img align=left]http://bb4.babyhome.com.tw/UPLOAD6/99725/line-11.gif[/img]L

男爵府

我覺得sofina濕粉都幾好用.我係平時唔慣搽粉既,覺得搽咗好自然.

子爵府

我都係用緊Sofina - Raycious濕粉.
「多元社區,和諧並存;你我出手,聾健共融 」

複式洋房

我都係用sofina...不過我都好少用
但真係掂....
bobo :-D :-D

複式洋房

AGREE

jk67jk 寫道:

我都係用緊Sofina - Raycious濕粉.

大宅

我都係用緊sofina raycious的濕粉..唔錯
但係我覺得佢既raycious乾粉就普通,我唔鍾意佢的珍珠閃粉,因為睇落去好似冇咁貼同毛孔大d咁....

大宅

covermark好正
學懂凡事感恩和感謝,孩子終身受用不盡

伯爵府

BECCA
RMK
SHU
沒有醜嘅女人, 只有懶嘅女人!

民房

似乎rmk同sofina都唔錯, 咁有無人兩隻都用過, 比d意見我, thanks!

另外, sofina raycious的濕粉幾錢架?

公爵府

有無有知道sofina既raycious和fine-fit濕粉既主要分別係咩呀? 邊隻好d?

別墅

我家都只係有RMK濕粉+base & Sofina Raycious乾濕粉,而我個人認為買RMK濕粉要配埋佢既base一齊搽,如果剩用濕粉會乾D及比較難控制,買一set 要成$600-。(另外, Sofina Raycious既乾粉唔係咁好用)。兩隻牌子都好自然好貼簿,我平日返工就用Sofina,而有宴會時才用RMK,因RMK平日用好晒,因為都幾貴。
我中文名學勤,英文名係Howard,香港山頂嘉諾撒醫院面世。 27/7/2005-weight:12.9kg, height:86cm 17/9/2005 - weight:13.5kg, height:89cm 1/4/2006 - weight:14.3kg, height:93cm

子爵府

Sofina 的 Raycious 好貼好薄, 所以要遮雀斑就唔掂!Raycious 會令膚色均勻, 好自然。

Fine-fit 就厚些, 遮暇度高。Sales姐姐話Fine-fit的效果係好化妝樣!

男爵府

我本黎打算買Raycious,去到sales姐姐介紹我用Fine-fit,因為我有斑.我唔慣化妝的,但搽咗都唔覺好化妝樣喎!都幾自然呀!

子爵府

我啱啱想入新貨, 咁等我轉Fine-fit試下先!

複式洋房

我尋日都買左RMK既濕粉$320+base$260同埋限量版唇彩$350有十隻色,十隻色都好靚~!!買滿$800仲有修甲套裝送~!!
RMK粉底我都係留返去街街先用,平時返工都係用Sofina Raycious既濕粉+DHC既碎粉~

大宅

我係raycious的濕粉加shiseido的乾粉..
我覺得 d 粉貼唔貼同夠唔夠睡同飲食好緊要架...

大宅

我都係用緊Sofina - Raycious濕粉
真實和謊言一起到河邊洗澡 ,先上岸的謊言偷偷穿上真實的衣服不肯歸還 ,固執的真實死也不肯穿上謊言的衣服,只好一絲不掛光溜溜地走回家,從此人們眼中只有穿著真實外衣的謊言, 卻怎麼也無法接受赤裸裸的真實.

首頁

尾頁

跳至