美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

腳踭仲鞋過沙紙,點算好呢?

如題

子爵府

Re: 腳踭仲鞋過沙紙,點算好呢?

我都成日係咁, 夜晚搽d cream然後著對棉袜, 第二朝會滋潤d ga...
[img align=left]http://www.pau.com.hk/liwood/IMG_0764.gif[/img]Liwood Ma Ma [url=liwood.pau.com.hk/gallery]MyBB Album[/url] [email protected]

別墅

you need to do peeling, to get rid of the dead cells. but takes time.

you can also wear those moisturizing socks which had hydrating ingredients inside, it will soften and hydrate the skin

複式洋房

i agree with Ribbon

but you can also apply the moisturizer before you get your sandals on....when the day you don't wear socks

大宅

Re: 腳

應該係者得涼鞋多,我冬天直頭龜裂腳板,夏天好D。
love

伯爵府

where can i buy the moisturizing socks ??

thanks!

hoganmama

禁止發言

男爵府

好媽媽勳章

買個磨腳皮既刷,用暖水浸腳十分鐘,刷走d死皮,然後搽番cream搞掂.
xp 寫道:
如題

大宅

優姿都係一個好好的選擇, 我會隔晚為腳部做磨沙, 及晚晚洗完澡就搽優姿, 再著對棉sock, 但我"林"訓時就會除左佢, 因為我好細個果時聽阿媽話著sock訓會生"蘿蔔仔"架.
[size=large]http://lilypie.com/baby3/020723/0/6/1/+8/.png[/img][/url]

男爵府

好媽媽勳章

優姿搽腳踭真係幾好,但最好襯沖完涼,雙腳仲有少少濕潤時搽較好,我仲有搽一隻叫Dermal therapy仲正,我對千年乾腳都係佢攪好,但我係係加拿大買,唔知hk有無得買.

男爵府

我上次上大陸修甲,叫佢去埋死皮..e+滑滑.

大宅

Agree ! 優姿 very good !!

珍珠宮

好媽媽勳章

hi:Kristy-mummy & all
1)what is 優姿?
2)Where to buy &how much?
3)Dermal therapy如果叫人係加拿大買應該叫佢去邊度
to buy(藥房),美容院,or.....
因我見我媽媽隻腳踭仲鞋過沙紙.所以麻煩大家幫忙.
thx a lot.....

男爵府

好媽媽勳章

circle119,

優姿係sasa or waston's都有得買,但唔記得幾多$.
而Dermal therapy可係大間supermarket的藥品部有得買,搽heel的好似$6.99加元,未計tax,而我見上網都有得買,但ship to ca. & us only,但仲貴過係supermarket買.

click here

circle119 寫道:
hi:Kristy-mummy & all
1)what is 優姿?
2)Where to buy &how much?
3)Dermal therapy如果叫人係加拿大買應該叫佢去邊度
to buy(藥房),美容院,or.....
因我見我媽媽隻腳踭仲鞋過沙紙.所以麻煩大家幫忙.
thx a lot.....

大宅

用粗鹽,加甘油(葯房買),mix得杰杰地,沖涼時用來卒腳底及

別墅

必需要磨砂加每晚用腳跟膏,持之以恆,唔係一兩個星期可以搞掂.
優姿真係好好用,我都係用佢.

子爵府

最好係沖完涼後即搽優姿重好呀!
***南無阿彌陀佛***

珍珠宮

好媽媽勳章

hi,to all
is very thank thank

別墅

優姿是甚麽?

首頁

尾頁

跳至