自由報料

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

請問有冇人試過返大陸買燈?

想問

公爵府

好媽媽勳章

Re: 請問有冇人試過返大陸買燈?

我客廳o個個係大陸買架, 都ok, 幾靚$190, 香港一定買唔到咁平, 6個頭, 不過介紹唔到比你, 因為個次同我老公周圍行, 行到都唔知自己係邊, 最後都係坐的士返火車站咋. :mrgreen:

男爵府

我有朋友話係皇崗附近有賣燈飾,好平好靚.但我唔知係邊,你想要我可以幫你問下.

複式洋房

Hi, crystaltochan

唔該你幫我問

洋房

有請等等....我知有 皇崗福華路 以及 田貝四路 羅湖

男爵府

我問咗喇係:羅湖梅園路807號精品廣場.

複式洋房

Many thanks!

[quote]
crystaltochan 寫道:
我問

男爵府

2020勳章

我屋企二支燈都係返深圳買的, 一支八個頭, 一支六個頭, 700元人民幣, 都係崗廈那附近, 地址就要返去睇吓揾唔揾到, 卡片可能不知去咗邊.

質量就麻麻, 剛裝上去, 就發現一支燈頭接觸唔好, 到而家都未著過. 但係大陸買肯定平過香港, 房燈我就認為香港買就得, 價錢都差唔多.

大宅

我同事屋企廳及房d燈係 o係大陸買, d燈幾靚, 價錢又平過香港, 不過拎返香港就麻煩小小.

侯爵府

2020勳章 睛靈勳章

返大陸買東西要小心,尤其電器同食物,唔好貪便宜,因小失大,妨且燈飾一日用好幾個鐘喎 :cry:

子爵府

大廚勳章

我試過買客廳天花燈, 同房燈, 不過而家已經轉晒, 我覺得價錢平係重要, 不過最緊要係安全, 因為有好多係大陸做既燈係唔合規格, 即係好易會燒or引起火警, 所以一定要小心.

Jenny

子爵府

大廚勳章

jollyma 寫道:
返大陸買東西要小心,尤其電器同食物,唔好貪便宜,因小失大,妨且燈飾一日用好幾個鐘喎 :cry:

Yes, I agree.

子爵府

我全屋既燈都係田背四路買既,用

複式洋房

多謝大家既意見, 我就係知HK好多燈飾都係大陸運落黎賣, 所以先諗住上去買, 老公諗住駕車去上水火車站泊低, 跟住先上去買燈, 自己拎番黎都唔會太辛苦.

伯爵府

我全屋d燈都係大陸買架, 真係好平, 我買咗1伙8頭慳電膽+3頭射燈, 1伙就5頭(呢2伙係步步高出品) , 另2伙係房燈, 全部+埋都1400人仔, 真係超值. 但你記住要搵人check燈, 因為我地都用咗成2個人2個鐘check, d玻璃好易次貨架, 謹記check真d, 另外最好要3個人出動, 因為d燈個packing好大架, 搵多d人幫手會好d

洋房

順帶一提
要注意有用d 低溫 如 慳電膽, 低溫膽,
多頭燈可加電腦制(重有遙控) 慳電

大宅

我剛剛入伙一個禮拜,全屋既燈都係大陸買,8頭燈+3頭燈+房燈+15個慳電膽都唔駛$1000,我覺得係街邊既鋪頭買冇咁好,我老公個阿叔都話d燈安全(佢識做電),我就係一間叫'樂安居'既大商場到買(大陸好似有5間分店),個到好大好大,有幾層,專賣家品,總之係屋既野都有得賣,另外我買左係(次)所用既大鏡+掛牆玻璃+玻璃用品,整到酒店feel咁,都係幾舊水,介紹我個個朋友直頭買埋地板番香港自己埔添,佢全屋傢俬都係係個到買架,真係平到你覺得係香港買野有d被視為水魚看代既感覺,我都覺得自己c 蠢,係香港買哂傢俬,早知係個頭買埋

首頁

尾頁

跳至
熱門主題
淘寶口罩 ... 2 3 4 5 6 .. 8