論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

大宅

比個地方"呻"下~~~~

我唔駛我的工人出街,只係家中打掃,煮飯及揍BB,買餸我會自已放工去,因我想買D我自己想食的東西;所以佢工作都算輕鬆,我亦都知佢有時間淨,我都冇加野比佢做~
但我工人同我阿媽講話佢成日係屋企好悶,又話佢老公講如果好悶就唔好做返印尼揍囡(佢有個2yrs old的囡囡)
我有時都真係唔知點做,我都待佢不簿,多野做辛苦得滯就話啫,悶都可以話想唔做,真係唔知佢點諗;唔通要我每日比時間佢抱住囡囡出街同d鄉里吹水解悶先叫好老闆?!

大宅

Re: 比個地方"呻"下~~~~

... 悶... ... 點會悶呀... if 佢係lazy, 就會悶. 我見我工人都唔停手, if 冇野做 when bb sleep, 佢會清潔間屋, 唔會冇野做架. 我都叫我工人, if 冇野做, 米睇下書囉.... but 佢唔睇g馬.

翡翠宮

我個工人唔咁同我講話悶, 佢夠膽咁講我就比多d野佢做, 悶..? 我請你返黎嘆世界呀 家頭細務大把野佢做, 只不過見佢湊住個b所以無咁多要求之麻, 若果佢開得聲話悶我叫佢做.......... 做到佢無停手都得呀.

不過我個工人同我個女講話悶係想放假啫, 所以明明大家agree左一個月放一日家陣都比佢返番兩日了. 但佢得一想二有次上星期放完假到今個星期我個女細細聲同我講話姐姐話好悶好掛住家姐想放假, 我好大聲話又放假上星期咪放左囉, 佢夠膽再話悶同放假你叫佢執曬d野返印尼佢想幾時放都得.

珍珠宮

2019新春慶豚圓 hashtag影視迷勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

你個工人0甘奇怪既? 悶?? 你咪比多d野佢做囉~~~如果佢真係唔鍾意, 兼悶, 就快d送佢走吧啦.....

複式洋房

我個工人都曾經同我講:對面屋個工人好慘,太太同先生番大陸唔帶佢番,又唔比佢一個人響屋企要佢番公司,好悶啊!!!
我答佢:又有人工出又唔使做,咩o甘慘啊?唔通要借埋間屋比佢日日響屋企嘆先唔悶啊?o甘不如我去做工人啦!!!

佢聽完響度偷笑。

首頁

尾頁

跳至