懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

30週最近個肚常常變硬?

我有點擔心自己會否早產,昨晚訓覺個肚經常變硬,去完廁所好快又要再去,覺得個胎好像低左咁,(毛毛)兩邊唔舒服,起身行路有拉扯感..請問正常嗎?

複式洋房

Re: 30週最近個肚常常變硬?

E生都話我係33weeks 個肚比較硬, 血就唔會流得咁暢順. 最好多休息, 做運動, relax d law. 最好問下E生啦!

大宅

我20週時已開始有肚仔無端端變硬的情況,但我問過盧乃本醫生 , 佢話唔需要擔心, 係子宮收縮的現象。只要唔痛, 又唔係regular (即係日日都硬, 每日3次以上),而且bb又有正常胎動, 咁就唔駛驚喇!
至於下面有拉扯感,係因為恥骨開始為生產作出準備, 向2邊擴張,我睇過幾本書都係咁講, 所以我諗你唔需要擔心。

emilylam 寫道:
我有點擔心自己會否早產,昨晚訓覺個肚經常變硬,去完廁所好快又要再去,覺得個胎好像低左咁,(毛毛)兩邊唔舒服,起身行路有拉扯感..請問正常嗎?

複式洋房

係阿扯住扯住好唔舒服!
我重以為自己粗魯整親阿b添!
原來正常既!

[url=]kgraz[/url]

水晶宮

原來係咁,thx各位

大宅

我20週時已開始有肚仔無端端變硬的情況,但我問過盧乃本醫生 , 佢話唔需要擔心, 係子宮收縮的現象。

死喇,我得o個16週,我每次同BB爸爸做完都會好硬ga bor
咁係咪唔做得呢? 但BB爸爸以前一星期五六次,宜家已經好節制一星期一次ga la bor..... 咁佢咪好慘

侯爵府

我踏入30wks時都成日覺得個肚會變硬. 尢其係右邊. 而最近開始, 就(毛毛)兩邊唔舒服, 隱隱作痛, 痺住咁.
好彩係正常. 我都有自己嚇自己, 驚bb有事或者早產.

CHERRYIEONG 寫道:
我20週時已開始有肚仔無端端變硬的情況,但我問過盧乃本醫生 , 佢話唔需要擔心, 係子宮收縮的現象。只要唔痛, 又唔係regular (即係日日都硬, 每日3次以上),而且bb又有正常胎動, 咁就唔駛驚喇!
至於下面有拉扯感,係因為恥骨開始為生產作出準備, 向2邊擴張,我睇過幾本書都係咁講, 所以我諗你唔需要擔心。

[quote]
emilylam 寫道:
[/quote]

侯爵府

2024年龍年勳章

[size=large]我都明白啦~~~唔該晒*.* 我預產期8/8 兩邊近排扯得好痛 原來係正常嘅 thx

首頁

尾頁

跳至