嬰兒用品

跳至

首頁

尾頁

用戶要求終止服務

2粒, 係大牙o既位置, 我固然唔識啦, 係佢20日人仔勁扭計時, 婆婆帶佢去睇相熟中醫, 中醫伯伯睇o左佢個口腔, 胸口, 話佢有馬牙, 乳腺閉塞同埋有肚風, 咁先知咩係馬牙咋...

男爵府

玩具勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 親子達人勳章

佢而家歲半呀,入面果隻牙同出面門牙差唔多同步一齊出架,而家兩隻牙都一樣咁長,不過入面果隻就係尖既!

原帖由 szewai89 於 10-12-30 11:56 發表
你阿b幾大!!聽你咁講唔係出緊牙仔咩= ="

複式洋房

馬牙係初生BB先有架,你BB歲半應該唔係喇,應該係出乳齒喎!
原帖由 Ekko 於 30/12/2010 15:46 發表
佢而家歲半呀,入面果隻牙同出面門牙差唔多同步一齊出架,而家兩隻牙都一樣咁長,不過入面果隻就係尖既!

男爵府

玩具勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 親子達人勳章

oo 明白晒~

咁唔知到時隻尖牙會唔會好似其他乳齒咁甩呢? 甩左就唔使煩喇...

原帖由 NTY115 於 10-12-30 18:57 發表
馬牙係初生BB先有架,你BB歲半應該唔係喇,應該係出乳齒喎!

複式洋房

應該正常咁甩牙嘅,我BB依家有8隻牙,全部打孖出架,除非喺牙仔嘅前後再生嘅話,到時再去見牙醫喇!
我有個FD個仔啲鈣勁得濟,係咁出牙,成日要去脫架.....
原帖由 Ekko 於 3/1/2011 15:55 發表
oo 明白晒~

咁唔知到時隻尖牙會唔會好似其他乳齒咁甩呢? 甩左就唔使煩喇...

男爵府

我阿媽都講過,我同妹妹細過時都出過,以前有專人挑馬牙,但依家應該無啦

侯爵府

開心吸收勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 貢獻勳章

我有同事响公家醫院生, 一出世就有一隻牙
即刻call 兒科~ 兒科睇完call牙科~ 幫佢脫咗~
佢話~ 有兩個可能, 一隻就會好似其他bb一樣, 嗰個位會照出乳齒
如果唔係~ 就要等恆齒出!

首頁

尾頁

跳至