自由講場

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

Re: 昨天我係萬寧買野好嬲, 點解佢地職員唔管理吓佢地?

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

Re: 昨天我係萬寧買野好嬲, 點解佢地職員唔管理

我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

大宅

[quote]
小詠 寫道:
化妝: 唔係呀, 妳想買個隻比亞婆用架喎(笑)!
本人: (好嬲) 我而家額頭寫住買黎一定自己用既咩?
化妝: 哦~!買比妳家姐用呀!(語氣帶侮辱性)
本人: 唔係, 我而家決定買比妳用, 妳塊面咁多紋, 妳唔用唔通我用呀![quote]
~~我都試過好多次以上咁既情況~但係我次次都係笑住對個d化妝小姐話"唔洗架啦~唔該晒"不過個位小姐咁講嘢又真係令到妳好嬲既 ~~

大宅

咁講野都得既,好在你反應快話番佢啫!

珍珠宮

醒目開學勳章

我成日去萬寧..屈人寺都會遇過呢d情況,不過我好衰..佢一行埋黎我身邊講句小姐.........我就比個樣衰衰既表情佢睇...比佢知道我唔想聽佢講野

水晶宮

Teresa 寫道:
我都唔明呢d公司點樣做marketing. 其實如果你既貨係好用, 或者我有用開, 唔洗佢埋黎同我sale我都會搵佢地啦.

我亦唔會因為佢hardsell幾句而改變我要用佢隻牌子. 我最憎既就係, 明明入去買其他野, 行過skincare 個架咋麻, 佢地稍為見你停一停望下d skincare product, 佢地就會同你玩hide & seek, 一係行埋黎勁踩你既skin點唔好, 你話唔要lotioin/toner, 佢連lip stick都要sale埋. 你行開去第二邊, 佢o係另一頭截你, 真係唔發 當我冇料到.

我都明白佢係打份工, 都要靠commission, 但係而家時代唔同, 唔係咁做生意. 都唔知佢地上頭有冇做research架?

係呀~ hide & seek ~ wakakaaa
我通常唔理佢地~ 唔彩佢~ 唔應佢
我聽緊 mp3, 佢地都照講~ 真係煩屎人

男爵府

我係屈人寺遇過

佢:想搵咩架, 我幫你丫~~~
我:唔洗啦, 我睇下先~~~(然後拎起某牌子唇膏)
佢:呢隻唔岩你架~~~
我:(已經當佢透明)
佢:你睇你唇紋幾深! 又乾! d成份又唔知係乜! 分分鐘爛咀角架!! 我搽左我地公司果支...............
我:(佢未講完, 我已經插咀) 搽左好似你咁就大鑊啦! 洗唔洗幫你揀番支潤唇膏呀!

男爵府

鬧佢鬧得好岩呀!!

大宅

:evil: 有一次, 我都好火滾.

佢: 妹妹, 你個nose, 和下巴有黑頭,白頭, 唔處理會可惜太d
我: (妹妹, 什麼妹妹, 我跟他不就一樣年紀, 他必定有精神病的) 我只係睇下野...

佢: 不如我介紹這隻臉面膏俾你, 好好ga.
我: 唔洗啦, 我黎幫家姐格價 (老作)

佢: 黎睇下我d product都冇壞啦..
我: 唔洗啦, 我真係幫人睇野, 我唔會買野ga.

-.-a 那些可怕的小姐, 為了hardsell, 什麼方法也使出來. 可惜, 我受不了這一套.

公爵府

話時話~呢D情況真係遇唔少,
嗰Dsell屎D皮膚冇個靚,
個個好似[size=large]花崗岩咁,
仲要批晒盪, 成吋厚,
我話晒都皮光肉滑, 乜嘢都唔查D皮膚都好過佢哋啦,
我都唔知搵個咩理由去幫襯佢買嘢!

大宅

lamlambaby 寫道:
[quote]
tamannabel 寫道:
呢句好鬼正呀!
本人: 唔係, 我而家決定買比妳用, 妳塊面咁多紋, 妳唔用唔通我用呀!

呢d人唔使俾面佢...

抵鬧 [/quote]

大宅

我就未試過俾佢哋煩過(可能我個樣夠惡 )
如果是我,我會同佢講:買左你公司d產品"茶"到好似你咁就大鑊啦! 好似你咁『影嚮市容』唉................

複式洋房

kaeli 寫道:
d人把口咁衰

大宅

真實和謊言一起到河邊洗澡 ,先上岸的謊言偷偷穿上真實的衣服不肯歸還 ,固執的真實死也不肯穿上謊言的衣服,只好一絲不掛光溜溜地走回家,從此人們眼中只有穿著真實外衣的謊言, 卻怎麼也無法接受赤裸裸的真實.

伯爵府

又會咁講野嘅,俾我都會話佢,臨走仲要"怒啤"佢~~

男爵府

我都試過

大宅

果D咁

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 好媽媽勳章 BK Milk勳章

我都唔鍾意係萬寧, 屈人寺買野, 如果有化妝小姐真係好Q煩, 好耐之前有次去屈人寺買眼藥水, 個化妝小姐係咁SALES, 已經話唔買, 唔駛, 係都追住講. 攪到我唔買即刻走,
而家就一句加面部好煩既表情, : 唔駛啦. 咁D小姐就行開.

複式洋房

我都遇過好幾次係咁, 但都無辦法鬼叫佢地

男爵府

環保接龍勳章

我以前就係咁係果d地方使
應當一無罣慮,只要凡事藉著禱告、祈求,和感謝,將你們所要的告訴神。
神所賜、出人意外的平安必在基督耶穌裡保守你們的心懷意念。

首頁

尾頁

跳至