跳至

首頁

尾頁

別墅

而家28weeks ,

未有bb時 73kg

今早一上磅 哇..............82kg

足足重左 20lbs ...........點算

我已經都算忍口了, 都肥左甘多,
到生個時點算啊仲有成2個幾月...

太重可能要開刀生尼...我不想........

晚上不吃澱粉質會不會好d尼............

好擔心啊 ............血糖唔跳會不會超標了 ~
[

大宅

試下食多d肉,菜,生果,晚上如果可以就唔好食飯,剩係食"送",飲小d甜野,我而家差唔多30w重左5kg

禁止訪問

大宅

Same same...i'm even worse....around 26wks only and last month when i checked (that means 20wks only), I gained 20 pounds already.....

I almost give up....as long as bb is healthy....and i'm not over on the blood sugar level, then i just let it be and have 'hell diet' later lor...aiiiiiiiiiiiiiiii

I also cut rice for dinner for at least 3 times a week ga la...still like this...'mo ban fat'!!!

原帖由 manisayaka 於 10-12-16 10:32 發表
而家28weeks ,

未有bb時 73kg

今早一上磅 哇..............82kg

足足重左 20lbs ...........點算

我已經都算忍口了, 都肥左甘多,
到生個時點算啊仲有成2個幾月...

太重可能要開刀生尼...我不想........

...

子爵府

1. 吃少啲澱粉質同糖, 生果一日最多一個, 因為果糖都好勁
2. 多吃高纖食物, 因為飽肚又可防止便秘
3. 少啲出街吃
4. 如果真係好餓, 烚菜吃
5. 多啲運動, 每日起碼步行30分鐘
6. 飲多啲水

大宅

咁我今胎又好怪WOR,呢胎食好多野,一日有時食成5餐,而家差唔多29W都係重左14LBS,不過醫生話我個B大,怕我有孕糖,叫我唔好食咁多野

禁止訪問

子爵府

環保接龍勳章 畀面勳章

原帖由 mama_ming 於 10-12-17 00:14 發表
i had the same problem before. When i was in 12 wks, i gained 8 lbs already. now is 27 wks, i gained around 15 lbs which is in a good range.

remember to exercise. have you join any of the pre-nata ...

我25WKS 重咗 18BLS都未有人叫我LESS....肥...

別墅

我都發覺我可能食飯太多了, 我喜歡食粥粉面飯 ...加上我一天食 2個生果 ~

可不可以 減返d 重量尼, 唔係我怕後期 太肥好辛苦 , 最怕就係 孕糖了 ~~
[

男爵府

ah...... i am now almost 26 weeks, but aldy gained 30 pounds..........no eyes to see.....

大宅

我27W2D, 都重左成27lbs
成日都肚餓, 食極都唔飽

大宅

我27w,都重左25磅左右.我可以2個月多d重左18磅(9-11月份期間,),姑娘都問我有冇睇錯個磅,又問我食左d咩..可以重咁多,叫我食小d,如果唔係到你生個時,你味重成50-60磅

洋房

walk up more stairs

複式洋房

我29週, 重咗20磅, 上星期好鐘意食朱古力, 諗住milk chocolate 甜咗d 便買dark chocolate, 點知好鬼熱氣, 所以今個星期開始, 我決定自己戎甜, 尤其是朱古力, 費又甜又熱氣

大宅

我sat 去檢查, bb 28 wks 6, 但係都重左24 磅啦..........
我話駛唔駛減下肥, 醫生話而家唔係減肥時......
但老公想阿B 重磅D, 出世後好湊D.......mouth:

複式洋房

我昨既食自家飯, 比出街食飯, 食少咗, 臨訓前又無食snack, 今早上磅, 輕咗1kg. 我以後都唔係臨訓前食得太飽

首頁

尾頁

跳至