家事百科

跳至

首頁
12345...6

尾頁

水晶宮

有冇信譽好又平靚正的搬屋公司介紹

Urgent, please help

男爵府

Re: 有冇信譽好又平靚正的搬屋公司介紹

有冇試過 潤記,我同朋友都覺得又快又穩陣,我九月都要用佢...

Tel: 25745745/25736736

水晶宮

之前睇其他BK媽咪介紹話"佳佳"好,約咗佢哋上嚟報價話收千六,仲約晒時間tim,點之今日叫佢哋送紙皮箱嚟,佢哋話收千八,仲話我上次聽錯,我覺得唔老實,所以要急急揾,因為我擇哂日入伙。唔該晒。

男爵府

我上次搵潤記由沙田搬quarry bay也是千六,兩個人的衣物連床、

男爵府

我就用發發, 都幾好, 我搬寫字樓都用佢。

大宅

我用創業, 剛過去的星期日搬, 朋友介紹,格過幾間,搬三房最平呢間,最初都怕臨時坐地起價,但試過後幾好,交戴,無主動要tips (係我自己覺得好自動比).90135884 (石生). 你如果真係用,之後記得返黎報料.

thb

複式洋房

mrsmcdull,

請問pack and unpack 可唔可以幫手拆衣櫃, 然後再砌翻呢 ? ?-(

男爵府

pack & unpack 是指你完全唔駛pack野,包括衫褲、碗筷、飾物etc. 即是你完全唔執野入箱,又完全唔開箱,佢地會依你指示將D野放在新屋的相同位置。

至於衣櫃、床等等,是包括了在standard service 內,佢地會幫你拆同砌,效率有D快到你唔信添...

大宅

查實tips要比幾多? 可唔可以唔比? 搬一搬屋已經好甘 !!!
THB 寫道:
我用創業, 剛過去的星期日搬, 朋友介紹,格過幾間,搬三房最平呢間,最初都怕臨時坐地起價,但試過後幾好,交戴,無主動要tips (係我自己覺得好自動比).90135884 (石生). 你如果真係用,之後記得返黎報料.

thb

大宅

我覺得要格價時講明間公司不能主動要小費,但聽講搬屋工人人工好低, 所以如果搬得好,我會主動比. 今次呢間公司收得平過其他,比埋tips都無其他收我咁多,而他們亦無主動出聲.
亦聽聞公價tips係$100一個人, 但我唔會跟, 我上次搬用另一間, 6個人黎,主動話要一人$100tips, 佔了三分一收費, 咁屈法我當然唔會咁比,唔通你10個人黎我又一人$100!

thb

男爵府

好媽媽勳章

最近有人介紹我呢間"富華搬屋"", 果日3個靚仔黎, 好快手, 好小心, 又冇要求TIPS, 我見咁好, 只不過比多$100, 佢地都冇要求要TIPS!!!

複式洋房

THB 寫道:

thb

HOW MUCH? 有冇包括PACK, AND 拆床, 拆櫃及還原?

THANKS!

大宅

Could you please PM me the details of "富華搬屋". Thanks.

大宅

731mom,
我都想知喎, 可以pm"富華搬屋". 啲料比我嗎?
謝謝.
]

大宅

Please PM/email the contact details of "富華搬屋" to me too. My email address is [email protected]

Thanks.

大宅

包括拆床, 拆櫃及還原, 無包pack 野, 只係最後有好多雜物佢地會pack好一次個搬

男爵府

好媽媽勳章

violet, tsang04 & alicechiu,
pls check pm!!

複式洋房

731mom,

可以pm"富華搬屋". 啲料比我嗎?
many thanks!

別墅

佳佳我問過但我覺得比較貴, 所以無用到, 但他捭紙箱會多d. 咁您有無問過 人大搬屋公司, 93274488 Tel : 3158 1016 張小姐. 上個星期搬完覺得都o.k., 5個大漢另加一個司機, 好大部有尾板的搬屋車, 好專業, 好快手, 包送十個紙箱 價錢都合理, 3小時內全部攪掂. 不過最後收錢個仁兄收錢之前會講, 醒下D伙計啦, 我給了$200.00 不過我覺得都應該的, 辛苦錢黎的.

洋房

Hi, 731 mon,

Could you please give me the phone no. of "富華搬屋""?

I checked with 1083, but they don't have the exact name's tel. registration.

Thanks in advance.

Jade

首頁
12345...6

尾頁

跳至