跳至

別墅

我覺自己好熱氣。。有少少咳和喉嚨痛。。都唔知食乜好??

又唔想食藥!!
TOUCH WOOD由剛托到而家都未睇過E生
我自己又唔好。。。冇乜特別戒口。。只是樣樣食少少。不會食得過份!!
又可能夏天,都會飲凍飲!!
我最怕。。。BB都給我弄壞身體!!但現在都七個月了。。都冇得補救,唯有現在先少食

大宅

Re: 我覺自己好熱氣。。有少少咳和喉嚨痛。。都唔知食乜好??

ds111~
我都係成日都忍吾到口,薯片,雪糕都照食,你可以試下飲"清熱酷"果d,同埋飲番多d水咁,睇下好吾好d.真係好辛苦就梗係睇醫生啦.

複式洋房

Re: 我覺自己好熱氣。。有少少咳和喉嚨痛。。都唔知食乜好??

有朋友教得閒煲呢款湯水丫..又潤兼化痰...
川貝, 海底椰 (乾), 百合, 圓肉, 果皮, 蘋果, 豬展

希望幫到你啦... 唔好食咁多煎炸野啦... :wink:
大家保重身體, 生個肥肥白白, 健康又精靈既bb

大宅

噚晚食左個出前一丁, 今朝個口嚨有少少吾妥~~~~點算好呀????? ?-(

子爵府

飲多 d 水. 或者沖下蜜糖水飲囉.

大宅

我時常生病,多數是喉嚨發炎,咳嗽,很辛苦!尤其是睡覺時,咳得很嚴重!現在仍要食藥 :-( 也會擔心影響bb
無法啦!唯有少出街,戒口啦 :cry:
開心寶寶祉翹仔[/url]

禁止訪問

大宅

若果你是熱氣而咳,便多吃涼的食物
我是寒咳,朋友介紹我每晚飲薑茶驅風,效果不錯!
開心寶寶祉翹仔[/url]

跳至