跳至

首頁
12345...9

尾頁

大宅

畀面勳章 BK Milk勳章

點解花花B你到依家都無買母乳BRA呀?你仲著到平時D BRA咩?我4個月時已經升左CUP D BRA鬼咁緊,去左媽媽世界買左6個洗左$1000,日著夜著到E+已經開始殘殘地,我由A->C CUP(都仲係覺得窄)你竟然可以未買

大宅

畀面勳章 BK Milk勳章

產巾我帶左一包扣一包貼,扣的方便醫院AR姐幫你換,但朋友話我地5會鍾意用扣,到自己換時就用貼的,所以我2包都帶~3日應該都夠

侯爵府

叻叻勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 陪月勳章 BK Milk勳章

咁你生完唔會再係紫袍嘛..
咁著番兩件頭果D衫GE時候
咪自己加番個BRA LAW

見你都唔係執左好多野落走佬袋咁GE?
我成個大型旅行袋呀
原帖由 花花b 於 10-12-19 16:22 發表

生完著返兩件頭個D...?
係咪自己換衫架
即係入返去產後房姑娘話你知可以換衫,
根住就可以著返D BRA呀,UNDER之類嗎?
今日又執多個暖水壺入袋
仲差牙膏,牙刷,毛巾同埋拖鞋就搞掂!! ...

伯爵府

原帖由 patpat904 於 10-12-19 18:31 發表
點解花花B你到依家都無買母乳BRA呀?你仲著到平時D BRA咩?我4個月時已經升左CUP D BRA鬼咁緊,去左媽媽世界買左6個洗左$1000,日著夜著到E+已經開始殘殘地,我由A->C CUP(都仲係覺得窄)你竟然可以未買 ...

我都有升左級GA,換左D新BRA囉,
但唔係專FOR母乳個D BRA咋,
只係買返D平時用既BRA,但大左咁解
今日出MK中心搵唔到媽媽講果間呀><
好多SHOP都話無GE....

伯爵府

原帖由 戲如人生 於 10-12-19 21:14 發表
咁你生完唔會再係紫袍嘛..
咁著番兩件頭果D衫GE時候
咪自己加番個BRA LAW

見你都唔係執左好多野落走佬袋咁GE?
我成個大型旅行袋呀

我用膠袋裝左仲未入落旅行袋呀!!
今日去旺中搵唔到D母乳BRA,D人話無,
花園街又邊D有架,下次再去花園街搵下先~~

別墅

旺角中心一樓,那間舖叫做龍珠喎,專賣孕婦服裝喎!

原帖由 花花b 於 10-12-20 17:35 發表

大宅

畀面勳章

原帖由 花花b 於 10-12-18 09:18 發表

唔知係咪我小野,我無咩個人野
床墊我唔帶丫,聽講QE有既

係咩?咁好既....我係東區....之前係醫院聽得太多太太無帶呢樣無帶果樣....所以我都係帶定....反正唔洗錢....亞姨比左好多我...

侯爵府

叻叻勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 陪月勳章 BK Milk勳章

花園街...有D車仔檔係賣BRA..
我個FD話佢果時買廿蚊個咋
咁你咪試下入D貨LAW
原帖由 花花b 於 10-12-20 17:35 發表

別墅

但係前排花園街被燒了,有些檔口已不在。唔知您講果D仲有冇開檔呢?

原帖由 戲如人生 於 10-12-20 20:50 發表
花園街...有D車仔檔係賣BRA..
我個FD話佢果時買廿蚊個咋
咁你咪試下入D貨LAW

大宅

我走佬袋分o左兩袋呀!
1袋入院時自己攞去!
1袋生o左先叫屋企人攞去!
阿b同我出院d衫就出院先叫c6攞黎!
o甘就唔駛攞o甘多野!
2011 新手媽媽^^
hello!我係201101王小b^^
12w1 彈o下彈o下 訓覺豬@@ 30w2  嘴仔勁似爸爸
16w1 又係訓覺豬><
17w2 吮吮食指  好鬼Q^^
20w4 郁手踢腳冇時停 原來係百厭仔><
28w1 原來係肥b= =

伯爵府

原帖由 JanetBin 於 10-12-20 18:31 發表
旺角中心一樓,那間舖叫做龍珠喎,專賣孕婦服裝喎!

等我下次又再搵搵==
琴日去完QE同C6去左旺中搵都搵唔到,
白行><下次再搵搵先,50蚊包埋墊嘛?
THANK YOU,我記得的

伯爵府

原帖由 lovebaby2011 於 10-12-20 23:39 發表
我走佬袋分o左兩袋呀!
1袋入院時自己攞去!
1袋生o左先叫屋企人攞去!
阿b同我出院d衫就出院先叫c6攞黎!
o甘就唔駛攞o甘多野!

我琴日拎左個袋黎裝,原來D產巾大大包,
真係用左好多位,D野重又唔算重,但D片片同產巾太大,
所以裝落個袋度得返好少位,再擺埋D日用品,
就無位LU,結果我出院D衫同埋BB出院D衫都係裝唔到,
要裝另一個袋喇,只好到時叫屋企人拎黎啦><

別墅

係呀!50蚊一個,有埋兩個乳墊。

原帖由 花花b 於 10-12-21 10:17 發表

等我下次又再搵搵==
琴日去完QE同C6去左旺中搵都搵唔到,
白行>

別墅

我無將bb片片放入個走佬袋度,諗住就咁成包攞咋,不過,我都係覺得個袋唔夠裝。出院d衫等家人再攞黎。

原帖由 花花b 於 10-12-21 10:19 發表

我琴日拎左個袋黎裝,原來D產巾大大包,
真係用左好多位,D野重又唔算重,但D片片同產巾太大,
所以裝落個袋度得返好少位,再擺埋D日用品,
就無位LU,結果我出院D衫同埋BB出院D衫都係裝唔到,
要裝另一個袋喇,只好到時叫屋 ...

伯爵府

原帖由 JanetBin 於 10-12-21 17:26 發表
我無將bb片片放入個走佬袋度,諗住就咁成包攞咋,不過,我都係覺得個袋唔夠裝。出院d衫等家人再攞黎。

我捻住一袋拎起方便嘛,入到醫院都係自己拎咋><
你帶幾多片片呀?我拎左P牌的36片裝

別墅

我打算用妮飄的,但它一包有60片,所以專登買左包P牌36片,我諗應該夠用。

您生完之後可以用熱水助暖番D西梅汁黎飲,咁樣D大便唔會咁硬。因為我驚大便時會整親個傷口。不過要記住唔可以太多,飲得太多D大便會好似肚瀉咁樣。我諗一杯都應該OK,慢慢飲,所以我每次飲四分之一杯。

原帖由 花花b 於 10-12-21 17:48 發表

我捻住一袋拎起方便嘛,入到醫院都係自己拎咋><
你帶幾多片片呀?我拎左P牌的36片裝

禁止訪問

伯爵府

原帖由 crow 於 10-12-21 18:55 發表
我個走佬袋大到用車仔拉,終於入唔倒儲物櫃,竟然d野用得哂-_-' 有扣既巾根本唔洗用扣,就咁放係網衭上就得,反正行到企鵝咁都唔會走位既,夠哂大塊,唔好搞到好dirty. 多數人都無便便,至小3日無,因為大家都有d怕傷口痛之 ...

不過係咪生之前要著定有扣個D巾巾架??
好彩你提提帶乾糧,有野食下都好D,HAHA

禁止訪問

伯爵府

原帖由 crow 於 10-12-21 19:33 發表

陣痛時無野墊喎,醫院會墊塊床墊由妳流囉~
生完佢都有床墊比妳,不過唔係日日換,我就自己帶咗,用咗一塊,墊足幾日. 佢地連床單都唔夠換,我4日無換過. ...

咁講,即係著件一件過既袍,
全身乜都無咁架@@
就算穿水,見紅乜都係咁流咋喎,
隻腳咪會污糟囉...

首頁
12345...9

尾頁

跳至