論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

男爵府

原帖由 charmaine0301 於 10-12-17 13:54 發表

佢諗住攞左你10萬元返印尼用一世呀!

所以,當時我以為自己聽錯.
快樂的甜芋快樂的甜芋

男爵府

原帖由 FA8866 於 10-12-17 13:56 發表
甜芋,我見羅湖看守所都以為係大陸。XD
總之呢隻豬賊真搞笑。XD

FA~~佢真係好鬼笨.再諗下佢用0既香水.咁用法,佢唔坐,都時日唔多了~~
快樂的甜芋快樂的甜芋

水晶宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

原來印印真係咁鬼蠢架

象牙宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

原帖由 甜芋 於 10-12-17 11:01 發表

入邊0既社工打俾我.話俾我知0架.佢係入邊做手工時,心入邊仲挂住我,揾社工姑娘揾我,話我欠佢錢.佢8月3日做咗蒙面大盜,去銀行打劫我,被警察叔叔帶走.話走就走啦.都未俾返我一個月代通知金. ...

我仲以為佢咁有情, 心入面仲掛住你, 原來................係你啲錢咋.

等待驗證會員

原帖由 甜芋 於 10-12-17 11:53 發表

羅湖看守所是在香港範圍的.

呢個乜野地方? 係咪監獄黎架?
聽你講工人好似上咗去大陸勞改咁?

大宅

畀面勳章 環保接龍勳章

呢個係新起o既女子監獄,
入面應該好好環境

原帖由 Painful 於 10-12-17 15:52 發表

呢個乜野地方? 係咪監獄黎架?
聽你講工人好似上咗去大陸勞改咁?

男爵府

原帖由 DoReMi媽媽 於 10-12-17 15:15 發表

我仲以為佢咁有情, 心入面仲掛住你, 原來................係你啲錢咋.

所以,我聽社工姑娘講完,我都將代通知金的事情講俾社工姑娘聽.跟住,就冇電話啦.
快樂的甜芋快樂的甜芋

男爵府

回復 2# catcat_22 的帖子

係?香港就是好!
快樂的甜芋快樂的甜芋

男爵府

回復 4# Painful 的帖子

香港好環境嘛~~我諗:香港勞改凈係冇自由0挂~~
快樂的甜芋快樂的甜芋

等待驗證會員

原帖由 甜芋 於 10-12-17 13:29 發表

坐咗啦

請問判咗坐幾耐?

珍珠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

回復 8# 三順 的帖子

可能响印尼,做銀行嘅都好蠢,咁佢咪諗住可以有機。

男爵府

原帖由 Painful 於 10-12-17 17:32 發表

請問判咗坐幾耐?

8個月
快樂的甜芋快樂的甜芋

男爵府

原帖由 甜芋 於 10-12-17 22:34 發表

8個月

會唔會改過個名,又係一條好漢架?

子爵府

push ~~

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章

未必得, 因有案底, 有fingerprints跟查. 改咗名末必過到骨. 但如炒之工人無案底, Immigration費事查, 過得骨.

因我2樣都見過.

男爵府

原帖由 lily-of-valley 於 10-12-18 19:31 發表
未必得, 因有案底, 有fingerprints跟查. 改咗名末必過到骨. 但如炒之工人無案底, Immigration費事查, 過得骨.

因我2樣都見過.

係!入境處答我,有手印跟,來不到香港.
快樂的甜芋快樂的甜芋

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章

原帖由 甜芋 於 10-12-18 20:13 發表

係!入境處答我,有手印跟,來不到香港.

A) Eki, June 24-Sept 11, at my house for part time, 因要上庭, Ex-boss said she steel him $500. But Eki said ex boss asked her to made love with him. But Eki refused. the $500 was ex boss gave her for 掩口費not telling the wife.

Really掩口費$500??? no need so expensive, should be include the fxxxing charges.

I think Eki Took $500 and haven't made with the boss, so the boss call the police and said Eki steel $500.

At court, Judge said Eki really took $500, guilty. 要個案低, 但緩刑. 要立即離港, 1年唔來得HK. So Eki had to leave HK. Time was 13 Sept 2009.

May 2010, Eki called me said she can come again on Sept 2010, asked me to hire her, but I called agency, and agency said she had criminal record, even I hire her, Immigration will not prove the working visa.

B) 6 days dirty丫烏, 6日炒咗, 但因無案底, Aug 2009 appeared again on agency's web, changed the name and date of birth. 再HK. Hired by someone already. Maybe fired again already.

男爵府

原帖由 lily-of-valley 於 10-12-18 20:55 發表

A) Eki, June 24-Sept 11, at my house for part time, 因要上庭, Ex-boss said she steel him $500. But Eki said ex boss asked her to made love with him. But Eki refused. the $500 was ex boss gave her f ...

呢0固Eki要不得.佢唔滯同波屎快樂,夠薑就唔好攞錢.
快樂的甜芋快樂的甜芋

男爵府

6日貨仔0既丫烏,香港大把.冇辦法,有辦法.....香港真是好地方.
快樂的甜芋快樂的甜芋

象牙宮

原帖由 甜芋 於 10-12-18 21:43 發表

呢0固Eki要不得.佢唔滯同波屎快樂,夠薑就唔好攞錢.

Eki來我度做時, fast, clean, 自動波, 醒目. 我亦無唔見野, 可能身有屎. 教佢白飯魚煎蛋, 佢下次自己攪掂. 為咗$500, 留案底. 佢真係蠢. 唔應該要$500, 乜事都無.

相反, 丫烏同佢咁大, stupid, slow, dirty, steel, lazy, 仲發開口夢慘叫. 真係騎呢.

首頁

尾頁

跳至