產前產後

跳至

大宅

請問可以食用d咩湯水等生產順利容易d呢?

我個bb預產期係下個月16號,依家已經35週架啦.今日去超聲波,醫生估計bb有2.8kgs即係6.16磅,比標準肥左d囉.
我怕bb太大隻,想請問可以食用d咩湯水等生產順利容易d呢?
謝謝妳提供意見.

琥珀宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 有「營」勳章 2011至尊種植勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

Re: 請問可以食用d咩湯水等生產順利容易d呢?

我9個月果時飲左幾次白蓮鬚覺得幾好, 可以一試

大宅

我都已經飲左幾次白蓮鬚啦,不過我亞媽話係幫助排胎毒架喎,好似唔關生產容易事喎.

大宅

我想問..?除左飲白蓮鬚之外仲可以飲d咩幫助排胎毒嫁???

大宅

好媽媽勳章

我媽咪就教用椰子蒂同蛋煲水飲,我阿嫂臨生前一星期飲一至兩次,到生果時陣痛連生用左兩個半鐘搞掂~~~
歡迎大家參觀"李家的牧場物語"李家牧場,有隻好勤力賺錢既大老鼠,一隻兇惡既大白兔,一隻成日俾大白兔鬧既馬女,一隻入左金霸王電芯既雞女,而家多左隻豬仔添呀∼

大宅

請問怎樣煲的?????

大宅

飲腐竹雞蛋糖水和盡量行多d啦!

想當年姑奶叫我行多d,心諗 '都好似無乜關係

跳至