跳至

首頁

尾頁

大宅

亞囝好多頭泥

亞囝好多頭泥..用檻欖油幫佢起過2次..每次只可以起dd..因為佢成日郁來郁去..
各位媽咪, 你地bb有冇頭泥呀? 有冇咩方法將頭泥起得快d又唔會整親bb?

公爵府

Re: 亞囝好多頭泥

我 bb 有少少, 不過用 dd 洗頭水幫佢洗下, 就冇晒.

我睇過書教去頭泥, 可以用燈芯 + 檻欖油黎抹
[/url]

別墅

我個囡都好多頭泥呀, 不過我仲未幫佢洗, 真係 ....
姑娘教我用凡士林搽佢個頭, 等一個鐘跟住用水洗就ok, 我未試, 如果真係得我再番黎報告下...

別墅

我用Mustela嘅初生嬰兒泡沫洗頭水 用嚟洗頭時幫佢按摩頭泥地方用一段時間(睇頭泥多少) 慢慢就冇哂 用咗都冇再有頭泥lu
因有D BB啲頭泥係難清D 洗咗都有可能再有 :mrgreen:

大宅

oic..唔該哂你地呀..
不過亞囝頭仔"腦醇"位既頭泥我唔敢整呀..好似好牙煙咁呀...

公爵府

至於腦荀位, 我用 d 洗頭水洗下, 之後抹完頭, 用紗巾輕輕掃下, 就好似頭皮咁甩出黎
[/url]

大宅

蝦蝦 寫道:
至於腦荀位, 我用 d 洗頭水洗下, 之後抹完頭, 用紗巾輕輕掃下, 就好似頭皮咁甩出黎

蝦蝦,
我想問你用洗頭水同亞囝洗頭係滴落盤水度定滴落手度起泡架? 我剩係滴2滴落盤水度洗咋..咁o唔ok架??

公爵府

我係落 dd o係手掌度起泡囉
[/url]

大宅

oic...

民房

你搽bb油係佢有頭泥地方, 然後數分鐘後用錦花輕輕打圈,咁好快就冇la.....比心機慢慢打圈/////加油

大宅

jessiewaihoho 寫道:
你搽bb油係佢有頭泥地方, 然後數分鐘後用錦花輕輕打圈,咁好快就冇la.....比心機慢慢打圈/////加油

thx..jessiewaihoho, 係喎,,我都醒唔起用錦花..我用左"綿花棒"呀..用黎逐少咁推出黎,,仲推到佢個頭仔紅哂添,,我真係大意啦.. :-(

公爵府

意粉,
唔緊要啦, 記得慢慢黎, 唔駛心急, 加油
[/url]

男爵府

我朋友響我十幾日就送左支 "mustela" 去頭泥洗頭水比 bb 用, 用到依家一 d 頭泥都無, 關唔關是就唔知,因為 bb 由出世到依家都無頭泥. 你地可以試吓.

公爵府

其實係咪唔好成日用洗頭水幫 bb 洗頭呀? 好似用得多會洗左 d 保護膜

d 頭泥清左之後, 洗頭水就唔駛用咁密
[/url]

首頁

尾頁

跳至