跳至

首頁

尾頁

大宅

我bb喊足100日仲未肯收聲

我bb喊足100日仲未肯收聲 :-(
佢最鍾意又行又抱,抱坐係到就喊,行街坐車又喊,點算呀?

複式洋房

Re: 我bb喊足100日仲未肯收聲

U can try the bouncing chair of Fisher-Price, my daughter loves it very much and it becomes the only way I can get rid of holding her whole day.
It is a magic chair which can keep BB in a comfortable posture and the vibration, pictures and sounds can calm and keep my BB for almost an hour.

My BB used to request for holding her whole day except for the overnight sleeping. Now (afre 2 months) she enjoy herself in sitting the bouncing chair.

Since the chair is 2nd hand from my friend, I am not sure where she bought it, you can check Toysrus.
[img align=left]http://bb5.babyhome.com.tw/UPLOAD7/110360/114629.11023512.35296.jpg[/img]請click 入@charlotte 靚相1輯@

民房

不如你試下同佢傾下計....比多d音樂佢聽,等佢情緒冷靜d,你要深信你的寶寶係明白你講的話....試下呀..比多d心機,時間同耐性寶寶呀...我相信你一定會係一個好媽媽.....

別墅

你試吓:
1.俾的輕快的音樂, 例如disney的abc,或者兒歌...初期可能無反應, 但你俾的耐性, 不停repeat, 慢慢找到隻bb喜歡的音樂, 每次播, 最好選不同節奏, 迎合飲奶、訓、玩, 等bb習慣唔同的音樂作用. 或
2. 溫柔的同bb傾解, 要用bb語言, 不要太多字, 例如簡單的:喂,hi,ma... 或
3.鍚鍚bb的額頭, 或
4.攬實的bb
5.看看bb是否太熱(mama通常俾太多衫bb著)
6.bb是否口渴? 我bb飲好多水.
7.留意bb是否喜歡某種抱法,我bb有時哭,係唔中意橫抱, 中意樹高抱呢...

你只話bb哭, 點的哭聲? 我bb的哭聲是各有不同的,所以我好快知道bb的需要, bb就好開心.

我bb之前一樣哭好多,你俾多的耐性, 愛心, 試多的, 才找到bb喜歡的嘢, 掌握bb的脾氣啦...

男爵府

你好叻呀! 可以分到bb的喊聲同需要. 我個女鍾意我們抱住佢行, 有時唔比我們坐, 好累的.

大宅

cikao,
我換左pampers近排promote果3隻bb music cd比亞囝聽,,佢會一路聽一路笑,,,仲會e e ar ar咁講野,,,聽左情緒會穩定好多架..你試下丫...

複式洋房

係呀, d歌幾好聽! 而呢個作曲家o既cd係大型cd舗都有得賣!
意粉 寫道:
cikao,
我換左pampers近排promote果3隻bb music cd比亞囝聽,,佢會一路聽一路笑,,,仲會e e ar ar咁講野,,,聽左情緒會穩定好多架..你試下丫...

別墅

cikao,
妳而家bb點呀?
cikao 寫道:
我bb喊足100日仲未肯收聲 :-(
佢最鍾意又行又抱,抱坐係到就喊,行街坐車又喊,點算呀?

首頁

尾頁

跳至