論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

大宅

抄左個工人

我工人黎左唔夠一個月, 做野唔上心, 叫佢煮 3樣餸就煮 2 樣, 叫佢落 3種料煲湯就落 2樣, 教佢用完 d 電器又唔記得, 好似吸塵機咁, 佢索性唔用, 用掃把, 揚起晒 d 塵不特止, 間屋掃完仲好多塵, 唉, 我都算, 我 bb 都未滿月, 我唯有見親佢掃地就抱 bb 走

佢話幫我湊 bb, 我見 bb 食晒奶, 只需要哄睡覺, 就試下比佢湊, 我睇佢湊左 一陣, 見無野就入房瞓,點知瞓醒見佢抱住 bb 坐係冷氣風口到吹冷氣, 我 bb 只得十幾日大, 你話佢係咪有病

仲有夜晚唔知醒起身開奶俾 bb; 開錯奶粉; 撞爛晒 d 牆; 同我阿媽出去買餸, 一上車就撩其他工人傾計, 當我阿媽無到; 同我及 bb 去健康院, 我一同 bb 行開就傾電話..........

佢有個家姐係香港做左十年, 所以我估佢會再係香港搵工, 大家小心, 佢個樣好乖, 而且把口好乖, 佢個名叫 Tabbu, Josephine, 1969 年出世, 賓姐
我要學習做會笑的媽媽

洋房

Re: 抄左個工人

複式洋房

同我個工人差不多, 激到我死咁濟, 一坐完月就炒左佢啦

子爵府

我工人新黎都激到我死
又大肚又唔可以太惡, 又要就住, 唔係胎教生惡bb
真係最慘...想鬧又要忍住忍住...

唉...

大宅

MrsCLee

Is it your maid working within 3 months only 7 DAYS
NOTICE to her ??? Thank you !!
該用戶已被刪除

大宅

naughtyboy, 外傭係無試用期, 我一樣要賠足 3270 俾佢, 最慘係我依家仲坐緊月, 未出到去搵新工人

我聽日開始要自己一個係屋企湊 bb, 都唔知攪唔攪得掂 :-(
我要學習做會笑的媽媽

珍珠宮

我都試過這個經驗,一坐完月,等二日就炒了她,寧願自己辛苦d,揍bb做家務,都唔想見到佢,最緊要有老公幫手和支持 (可能得把口都好過冇),因還剛生完有得休息就盡量訓啦,保持心境開朗.

別墅

My bun arrived on 4/6/2004 and was fired on 5/7/2004. She is very stupid and has very bad attitude. When I reminded her of what she had done wrong, she will say "mistake". Her verbal English is very bad. I don't think I can communicate with her sometimes.
I am very angry and hence I asked her whether she really want to work with me. And the answer is "if you don't like me, it's up to you".

She said that 3 times. And I cannot tolerate her attitude and so I fired her.

Now, I need to do housework by myself. I am very regret of not tolerate her for two more months while waiting for her replacement.

大宅

MrsCLee

Can you find some local domestic helper頂住先!! :-| :-|

男爵府

我最唔中意d工人隨街撩人傾計.主人係度都咁做.如果得佢一個..佢傾到唔識返屋企啦

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

翡翠宮

唔該曬我會留意呢個人唔請佢. 不過佢真係幾離譜真係無得忍, 佢第一次黎香港打工呀 我之前都請過一個賓妹豪無經驗的, 佢個親戚在我朋友處打工由二千蚊做到四千幾蚊, 所以佢親戚就介紹比我叫我用二千蚊請佢做到好每個合約加d加d咁, 大家agreed, 點知黎到英文又唔識中文又唔識都算諗住佢會比心機做, 但做落左口水多過次茶又鍾意投訴老人家一陣又嚴人工低, 我個心諗二千蚊都比多左佢呀, 個時我坐月想食荷包蛋叫佢今晚煎比我食, 當時都已經成五點鐘, 點知到六點幾開飯時唔見有蛋, 我問佢, 佢好老實話唔記得仲建議我不如明日先食啦, 真係比佢激q死, 呢頂人快快趣同佢say goodbye啦

別墅

廢人
該用戶已被刪除

大宅

唉, 如果真係頂唔順都會搵家務助理幫手, 不過一樣 3270, 你都只係可以請到佢黎 3 個鐘
我要學習做會笑的媽媽

首頁

尾頁

跳至