自由報料

跳至

首頁
12345...7

尾頁

珍珠宮

醒目開學勳章

拎 d 金飾去溶, 係咪間間金舖價錢一樣?

手上有 d 舊金飾, 都唔帶咯, 擺係到都無用, 想拎去溶攞番 cash.

別墅

Re: 拎 d 金飾去溶, 係咪間間金舖價錢一樣?

去返同一間佢就會用當日買入價計番cash俾你。

如果你賣的是不相同金鋪,用當日買入價計,仲要蝕火耗,好似大約8折收。

你group好再去賣la

珍珠宮

好媽媽勳章 畀面勳章

如果你買係一間,咁你最好去邊個間(寶號)賣,咁就唔洗比火耗.

珍珠宮

醒目開學勳章

咁死啦
我條條都唔同公司
咪要分開溶?

點精品執咗未?
係咪拎去周生生都唔駛扣火耗呢?

侯爵府

唔一定攞去金舖溶, 你可以攞去溶金工場, 佢地出價高過出面所有金舖. 我上年諗住將我d金攞哂去金舖溶, 仲格左幾間價, 諗住第二日就去, 好彩我老豆打比我傾計講開溶金, 佢話我咁蠢, 溶金梗係去溶金工場, 個價足足多過出面四千蚊, 連我個friend溶得少過我都比金舖多千五, 開心到佢比左五百蚊我老豆飲茶.
間工場係中環舊式酒樓蓮香附近, 地址同舖名我都唔記得, 要再問我老豆先知, 不過佢而家瞓緊覺, 遲d先打比佢.
有興趣就pm我.
chilli 寫道:
咁死啦
我條條都唔同公司
咪要分開溶?

點精品執咗未?
係咪拎去周生生都唔駛扣火耗呢?

大宅

唔係呀!早兩日阿媽先賣咗一些唔帶金飾物,間間金舖都唔同價,有些得三千幾.有間還跟市價,之後講價再加錢,還送了大量純銀飾物.
阿媽話現在唔賣等幾時.

子爵府

2024年龍年勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

Super-Man ,

我都想知. Please PM me also.

大宅

Super-Man,

Please check PM.

Thanks.

Super-Man 寫道:
唔一定攞去金舖溶, 你可以攞去溶金工場, 佢地出價高過出面所有金舖. 我上年諗住將我d金攞哂去金舖溶, 仲格左幾間價, 諗住第二日就去, 好彩我老豆打比我傾計講開溶金, 佢話我咁蠢, 溶金梗係去溶金工場, 個價足足多過出面四千蚊, 連我個friend溶得少過我都比金舖多千五, 開心到佢比左五百蚊我老豆飲茶.
間工場係中環舊式酒樓蓮香附近, 地址同舖名我都唔記得, 要再問我老豆先知, 不過佢而家瞓緊覺, 遲d先打比佢.
有興趣就pm我.
熙熙&樂樂媽咪

男爵府

Can I have the address by PM. Thanks.
http://www.flickr.com/photos/asas_family/sets/72157601057744979/

珍珠宮

2024勳章 2018父親節勳章 我的育兒心得勳章 DHA勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

Super-Man,
pls pm me too,thx.

男爵府

I also want to know, please let me have the address - check PM please, thanks.

大宅

Super-Man,

Please check PM, THANK YOU!!!

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

Super-Man,

Please check PM.

Thanks.

大宅

Super-Man,

Please pm me the address~~ thz!!
:-D :-D :-D
該用戶已被刪除

大宅

我都想知呀~~ thx!

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

Hi Super-Man ,

Can you also PM the details to me ?

Thanks

洋房

I want to know too. Pls pm me.

Big thanks.

子爵府

Super-Man

Could you pm me the address ?

thanks !
twchung
莫為閒人動氣.

垃圾可以循環再用, 廢物只會污染環境

侯爵府

各位, 陣間行去間鋪攞個地址比你地, 如要地址請pm我, 我會係pm度回覆各位.

首頁
12345...7

尾頁

跳至