單親天地

跳至

首頁

尾頁

男爵府

好媽媽勳章

分開後,有後悔嗎?

侯爵府

原帖由 jerma 於 10-12-19 17:49 發表
分開後,有後悔嗎?
離婚系一件要好認真想清楚的事....一係唔好離,離了一定唔會比自己後悔mouth:

瑪瑙宮

環保接龍勳章

baby...
見你咁講...我呢
離婚..唔駛我諗架喎,我只係跟住條路咁行咋喎,所以都唔駛我諗後唔後悔,係咪爽死呢
覺唔覺我諗野好變態
原帖由 babytszkin 於 10-12-19 19:51 發表
離婚系一件要好認真想清楚的事....一係唔好離,離了一定唔會比自己後悔mouth:mouth:" />

子爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章

明白好難接受既,比d時間自己啦…做左決定就唔好後悔啦…時間可以治療你既傷痛..support you..take care..

原帖由 jerma 於 10-12-19 17:49 發表
分開後,有後悔嗎?

伯爵府

原帖由 moon_moon 於 10-12-19 21:08 發表
做左決定就唔好後悔啦…

好啱!

結婚同離婚, 都唔應該輕易決定.

但係決定咗, 就......

今日睇布袋和尚, 佢教個好天又喊, 落兩又喊的婆婆: "嗱, 好天就諗下, 大女賣草鞋, 一定好好生意; 兩天就諗下, 細女賣雨傘, 一定好好生意見".....

睇你將件事點諗的啫.....例如: 你而家個決定, 夠可以令你餘下的生命中, 不會再在心裡有條剌啦!
緊急求助熱線 / 中西醫藥網址 / 單親或情緒支援網址 請按我的頭像進入!
老朽若偶有行善, 只為受人恩惠太多, 嘻嘻 !

恕本人設定為不接受任何PM

男爵府

好媽媽勳章

未決定,半年喇,佢真係對我好好,比之前還好,但係知道佢地好多野,包括佢對個女人都好好,而個三個月,佢對我好差,連放假同我同啲仔女去街,都可以話倦,去咖啡店坐吓,叫我地自己行,行完返去搵佢,原來係同佢傾電話,同我地食飯,普通餐廳酒樓,同佢食便浪漫餐廳唔貴唔食,雖然佢話係個女人提議去,我覺得駛唔駛咁聽話呢?

所以佢而家對我點好,我覺得真係冇咩特別感覺,我同佢講分開,佢又唔肯,我唔知道點做好!

子爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章

同樣道理....決定接受番佢就唔好諗過去啦,當佢當時中降頭囉…一切從新開始…為左仔女…誠下放低佢既錯失啦…加油!

原帖由 jerma 於 10-12-20 02:56 發表
未決定,半年喇,佢真係對我好好,比之前還好,但係知道佢地好多野,包括佢對個女人都好好,而個三個月,佢對我好差,連放假同我同啲仔女去街,都可以話倦,去咖啡店坐吓,叫我地自己行,行完返去搵佢,原來係同佢傾電話,同我地食飯,普通餐廳酒樓 ...

侯爵府

未決定,半年喇,佢真係對我好好,比之前還好,但係知道佢地好多野,包括佢對個女人都好好,而個三個月,佢對我好差,連放假同我同啲仔女去街,都可以話倦,去咖啡店坐吓,叫我地自己行,行完返去搵佢,原來係同佢傾電話,同我地食飯,普通餐廳酒樓 ...
係呢到好多mami都有呢個經歷,有d連同嗰仔剪髮幾十蚊都會同個老婆攞番,我ex同2奶食1000幾百他同我講他自願的,同個仔食20幾蚊嗰下午茶餐他話好貴
男人要飛個2奶一d都唔難,係睇他自己願唔願意姐,不過偷番黎的愛,男人會感覺特別刺激和好味的!
樓主....唔洗咁急同他復合吖....平常心一d唔係叫您抗拒他,不過有好多嘢您真係要花d時間睇得更清楚羅...take care

大宅

贊成唔駛甘急決定係咪同番佢一齊先,如果佢真係貢有誠意要番個家,佢一定會繼續表現得好D而令你原諒佢... 其實起碼佢知錯回頭都好難得,你知啦,有D男人屎要面,明知佢單野一定通哂天,唔會再有面目對住你家人朋友架...
順心而行啦.. 甘坦白講離婚雖然好痛,但一定始終可以捱過去!! 加油呀...

原帖由 babytszkin 於 10-12-20 07:57 發表
係呢到好多mami都有呢個經歷,有d連同嗰仔剪髮幾十蚊都會同個老婆攞番,我ex同2奶食1000幾百他同我講他自願的,同個仔食20幾蚊嗰下午茶餐他話好貴
男人要飛個2奶一d都唔難,係睇他自己願唔願意姐,不過偷番黎的愛, ...

翡翠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章

點解無端端佢要回頭???

男爵府

好媽媽勳章

原帖由 littlecar 於 10-12-20 09:29 發表
點解無端端佢要回頭???

佢一分鐘都未離開過屋其,我知道後,佢開頭同我講,同佢無野咖,只是傾吓電話,有時SMS,只是個女人同佢呻佢老公之前有女人啲野,佢怕我唔鍾意,所以唔同我講,話只是個女人走嚟搵佢食LUNCH,食過兩次,比我發現佢放工同佢地出去個晚,係第一次夜晚同佢出去,但係同我講話個女人話對佢有好感,所以佢個晚已經同佢講左係無可能,係咁多,叫我唔好亂諗野。

從個日開始,佢每日放工便返屋其,主動幫我照顧小朋友,個時換工人,新工人未到,佢重會返工之前,幫我洗埋夜晚留低咖碗,收拾好妹妹玩咖玩具先返工,去邊都叫埋我去。

但係大約一個月後,個女人打電話比我,叫我查他啲電話單,便清楚佢地啲關係去到邊,話我老公好愛佢,唔同我離婚係因為啲仔女,唔係因為愛我。我睇到啲單真係好驚,啲電話同SMS多到...........

我問我老公,佢都重係唔應同佢有野,再多一個月,個女人又打電話比我,同我講,佢地上過床,我先同我老公講,個女人搵過我,我之前無同佢講個女人打電話嚟,因為我覺得個女人係想迫我老公搵佢,所以我唔諗住講比佢聽,但係聽到上床,我真係忍唔到,我先同佢講,佢終於都肯認。

其實我在啲電話記錄到,見到我老公係弟日便無再主動搵佢,連SMS都無,個女人搵佢,佢有傾,我知道佢地上過床後,我當然明白佢地點解重要傾啦!我老公同我講,便是好怕佢會搵我,所以希望收好啲個尾,唔好有麻煩,點知道都係出事。佢好希望我呢一世都唔知道呢件事。

佢同我講,所以有野都係個女人主動,包括上床,佢好希望我可以忘記,我地從新開始,但係我知道左佢地上床後,我真係好難控制我自己,諗起我便唔想見到佢,但係見佢做咁多野,我真係有啲唔忍心,所以我在佢面前,我會扮開心,但係我真係扮得好辛苦,開始唔想扮落去.........

翡翠宮

唔知我甘講你接唔接受到...不過睇完你既故事....我覺得你仍可以考慮幫你66一齊激退個女人先....將來你原唔原諒佢就你地2個再慢慢傾....

原帖由 jerma 於 10-12-20 13:32 發表

佢一分鐘都未離開過屋其,我知道後,佢開頭同我講,同佢無野咖,只是傾吓電話,有時SMS,只是個女人同佢呻佢老公之前有女人啲野,佢怕我唔鍾意,所以唔同我講,話只是個女人走嚟搵佢食LUNCH,食過兩次,比我發現佢放工同佢地出去個晚,係 ...

男爵府

好媽媽勳章

個女人應該唔存在喇,我老公比我知道後,個女人搵左佢兩星期,個兩星期我老公重有聽佢電話,之後連電話都無聽佢,佢先嚟騷擾我,騷擾完我兩次,之後到現在,屋其好多一打電話嚟便話打錯咖電話,之前無咖,我估係佢叫人打電話嚟睇吓我走左未掛!

所以我真係一路都平復唔到,無咁巧合咖,每次都係下午時間,佢知道個時一定係我一個人在家,所以有電話,一定係我接,上星期,我不在家,我媽在,我媽接電話,佢話連續有四個打錯咖電話打嚟,我覺得佢係想肯定吓係唔係真係唔係我,呢個女人真變態。

翡翠宮

你66係錯....但都有值得原諒既地方...我支持你地一齊去面對....唔好甘易放棄....當然佢無錯係最好....但係只要你為危為機....2公婆可以重新戀愛過.....祝福你地有一個好結果.....
原帖由 jerma 於 10-12-20 14:54 發表
個女人應該唔存在喇,我老公比我知道後,個女人搵左佢兩星期,個兩星期我老公重有聽佢電話,之後連電話都無聽佢,佢先嚟騷擾我,騷擾完我兩次,之後到現在,屋其好多一打電話嚟便話打錯咖電話,之前無咖,我估係佢叫人打電話嚟睇吓我走左 ...

禁止訪問

大宅

畀面勳章

回覆 1# sailow 的文章

有彎轉的話當然將問題解決左,,一家人齊齊整整係最好不過,,但心理上陰影真係唔易去擺脫,,不過,,真係可以試下原諒佢啦,,呢條路難行,,單親的路更難行呀,,,請三思.

公爵府

畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

樓主,

槍口向外先, 有事慢慢講, 點都好啦, 千其咪益左條八婆, 條友擺到明夾硬搶, 哼!!!
悲歡離合總無情
一任階前點滴到天明

男爵府

好媽媽勳章

原帖由 fongbma 於 10-12-21 17:08 發表
有彎轉的話當然將問題解決左,,一家人齊齊整整係最好不過,,但心理上陰影真係唔易去擺脫,,不過,,真係可以試下原諒佢啦,,呢條路難行,,單親的路更難行呀,,,請三思. ...

各位,多謝你地AR!由其是呢一句說話好似叮一聲咁提醒左我。半年可能都未係一個我可以好冷靜地諗野咖時間,我應該比多小小時間,諗清楚先下決定,希望時間真係可以幫到我。

瑪瑙宮

畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

我好後悔呀~~~~

後悔無早d離婚

男爵府

好媽媽勳章

原帖由 RSG媽媽 於 10-12-22 10:51 發表
我好後悔呀~~~~

後悔無早d離婚

點解AR?

首頁

尾頁