嬰兒用品

跳至

首頁

尾頁

男爵府

用開Nuk奶咀飲奶,如果轉Pigeon奶咀要用咩孔??

BB出世到而家都係用nuk奶樽

男爵府

Re: 用開Nuk奶咀飲奶,如果轉Pigeon奶咀要用咩孔??

?-(

複式洋房

Re: 用開Nuk奶咀飲奶,如果轉Pigeon奶咀要用咩孔??

要睇噃你用緊幾號nuk 或者baby幾多個月?

用Pigeon奶咀有個好處係,你可以買一個奶咀孔針,開大個孔(3個level),但nuk就唔得-因為nuk個孔在側邊.

Cheers
對人寬容點點. 對己嚴謹點點 . 生活自然開心多多.

男爵府

佢出世到而家都用緊中孔,試過2次轉大孔就出 得太怏
食唔切兼狂喊 :-( :-( :-(
但唔同佢轉又食得好慢

複式洋房

我個女又係呀!

用左nuk就唔肯用pigeon啦 (食細孔好似食唔到, 但用大孔太快,就發脾氣狂喊兼唔食)

點解你同佢轉大孔? 是否佢食得好辛苦?

如果唔係,無需要太快轉大孔
:lol:
對人寬容點點. 對己嚴謹點點 . 生活自然開心多多.

子爵府

醒目開學勳章

我都想轉 pigeon 奶咀,但唔知買邊隻~
]

水晶宮

2024年龍年勳章 wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

我仔仔之前都係食 NUK 0-6mths (中孔), 仔仔到左3個月時, 成日飲唔到奶, 係仔仔吮到個奶咀既排孔口位置扁晒呀!!

後來, 我同佢轉左 tigex (只係換個膠環同奶咀), 而家無晒問題啦!! 同埋, 這種奶咀真係可以食到好大個呀!! 因為1個奶咀佢有3種流量. tigex 都係 NUK 同一個代理.

膠環 $9/個, 奶咀 $2X/2個 (佢同 NUK 差不多價錢), 上次7月1日.. 我係吉之島買, 好平呀!! 因為有56折 (即係8折之後, 會員再有7折)

首頁

尾頁

跳至