自由報料

跳至

首頁

尾頁

大宅

我個女唔知點解掉好多頭髮?

我個女唔知盡嘜呢排掉左好多頭髮,佢本身係長頭髮一向用緊joshon's kid 洗頭水都無事,唔知點解呢輪一sor d 頭髮就狂掉落來,唔知有人可以幫下我呢? thx.

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

Re: 我個女唔知點解掉好多頭髮?

唔好介意我講,如果一梳頭勁甩頭髮,你最好快d帶看醫生,起碼安心d麻,我記得血有問題係會落髮的,或你女近排有冇病過或食過藥?都會影响脫髮架!

大宅

thx,我意思佢一梳頭勁甩頭髮大約10至20條甘唔知算唔算多,同埋佢日日都洗頭唔知甘會唔會有影響呢?

大宅

試下轉洗頭水啦! johnson 的用品一向都有好大量的化學東西, 你看看私家醫生都大多介紹seba-med & qv 啦!
好似我囡囡剛出生, 係公立醫生, 護士幫佢用了johnson's product 洗頭& 沖涼, 結果全身起紅點, 結果doctor 立刻要用藥性的洗頭水& 沖涼水!

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

風信子 寫道:
thx,我意思佢一梳頭勁甩頭髮大約10至20條甘唔知算唔算多,同埋佢日日都洗頭唔知甘會唔會有影響呢?

咁又唔算勁甩喎!係呀!學其他媽咪話齋轉下洗頭水啦

大宅

請問joshon's kid係未有果味那隻?

大宅

Thx all mama, 我用緊個隻洗頭水係藍草梅個一隻洗頭水.

首頁

尾頁

跳至