美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

大宅

醒目開學勳章

原帖由 迪迪洛洛媽媽 於 2010-12-22 12:27 PM 發表
我平時都好少化粧, 但聖誕後要去飲, 請問你們是劃內眼線化或是外眼線化? 我劃襯內眼線都化 , 又係試過好多都唔得, 我又唔識用liquid

DIOR是否要到專櫃買? 請問九龍區邊到有?

唔該! ...

又一城有呀~~~

大宅

原帖由 Ms.FH 於 10-12-23 13:43 發表

又一城有呀~~~

唔該哂! 我放假去睇睇先。^-^

複式洋房

我都係勁多眼油, 又有個好浮既眼袋, 好容易印到好似熊貓咁. 通常用鉛筆型既eyeliner 3小時都Keep 唔到.
用過 Gel eyeliner ... 好少少啦. Kate (kanebo) 比 Maybelline 既好.
Liquid 通常keep 得最好. 不過就冇咁自然. Mac 有隻搽完落水都唔甩.
不過最近唔死心, 再用Pencil eyeliner, 但用完要搽少少 eye shadow 冚面. 可以keep 得耐D. 試過用碎粉代替, 但效果冇咁好

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 開心吸收勳章 畀面勳章

原帖由 jin9 於 10-12-21 01:44 發表
黑色眼影係上面畫1條,會無咁易甩~原理好似碎粉定妝咁~不過畫果陣記得用紙巾墊係下眼線防止d粉飛落面~

我已經試過但都唔 work, 亦都試過用碎粉都唔得.

珍珠宮

原帖由 tracy1111chan 於 10-12-22 21:29 發表
我用maybelline架,同埋我覺得呢隻牌子D野都OK呢 ~

係咪呢隻呀? http://www.maybelline.com/Produc ... htm?referrer=search

我前幾日試過但都係化, 睇黎我都係冇希望架啦.

公爵府

dolly wink眼線液真係唔甩~95蚊~

大宅

我用白色面具個個版子個隻眼線筆..好得!!用成日都吾會化開

禁止訪問

禁止訪問

禁止訪問

大宅

我用kiss me日本牌子 係sa記到買又平又好用

大宅

只要查層碎粉or定妝粉,跟住先畫就可以畫的易D同無咁油

別墅

Kiss Me. Highly Recommend.

大宅

回復 32# kleenexjessica 的帖子

搽碎粉前你有無先搽眼霜? 碎粉好定乾粉餅好?

伯爵府

畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

Dior眼線筆 我用咗好多年好好用唔易化.
化濃妝用oreal的眼線液, 又係唔易甩.

大宅

回復 25# usbaby 的帖子

揾D-塊塊咁甩出來, 不像-般liquid 咁化開, 我朝早化粧到夜晚 D粉甩佢都未甩, 就算甩都會-粒或-細片咁甩. 不會變熊貓眼架! 就算落粧都係-少粒咁甩出來架!!例如
我自己用緊shiseido嘅automatic fine eyeliner 都好好, 你哋可以試試!

珍珠宮

原帖由 acchung 於 11-1-4 01:26 發表
揾D-塊塊咁甩出來, 不像-般liquid 咁化開, 我朝早化粧到夜晚 D粉甩佢都未甩, 就算甩都會-粒或-細片咁甩. 不會變熊貓眼架! 就算落粧都係-少粒咁甩出來架!!例如
我自己用緊shiseido嘅automatic fine eyeliner 都好好, 你哋 ...

好....我又試下.

首頁

尾頁

跳至