嬰兒醫護

跳至

首頁

尾頁

大宅

亞仔條雀雀頭部紅左, 有冇人試過咁, 係咪開始發炎? 但唔覺佢痛? 點算?

:cry:

大宅

Re: 亞仔條雀雀頭部紅左, 有冇人試過咁, 係咪開始發炎? 但唔覺佢痛? 點算?

可能係比d尿"業"得耐, 我個仔都試過係咁, 你試下勤d換片, 每次換片都用清水洗下, 若仍有紅就要睇醫生好d.

大宅

Re: 亞仔條雀雀頭部紅左, 有冇人試過咁, 係咪開始發炎? 但唔覺佢痛? 點算?

請問你同亞囝沖涼時有冇用兩隻手指(母指+食指)輕力拉低小小沖吓嗰度呢? 亞囝痾完尿尿嗰度可能會藏咗啲尿尿係度"醃"住, 可能就係咁紅咗! 呢d我都係段"古", 我每次同亞囝沖涼都有做以上動作, so far我囝囝未試過有這情況(touch wood 先 ), 或者你試吓! 呢d純粹個人意見!

garytai 寫道:
:cry:

大宅

tpy,fong7346

唔該哂, 我會留意下

民房

hey, my son also had this experience. And the doctor said it happened because of not cleaning well.
You may pay extra attention on that part when you bathing him.

首頁

尾頁

跳至