跳至

首頁

尾頁

子爵府

住xx庭媽咪的媽媽注意呀

住xx庭的媽媽要返工只有印印湊自己的小朋友請注意:-

本人在playgroup有冷氣個間以前是波波池的 就今日所見而提醒各位在職媽媽:-

相信每日你家中的印印在早上10點多會在以上的地點同其他鄉里眾會, 你們家中的bb就由佢地自己玩, 2歲以上小朋友還好, 識行,

今日就見到有個男bb 剛剛識行跌到,個頭落地, bb 就係度喊, 個印印才施施言抱起個bb, 本人見到都心痛...bb 就一直喊, 唔知有無事架....我就盯著佢地...佢地都有d 怕我...

乜印印d 樣我都記在腦海中, 你知啦, 大家都係香港媽媽, 當然會肉赤自己bb 被不負責的印印湊, 實在不幸....

唉, 我都唔知道點可以告密你0地聽, 我係一番好意, 你0地明我意思啦....

anyway 突擊檢查你地工人啦....
佢地日日十點幾gathering 到12點幾架....

有乜需要, pm 我呀...

祝貴小朋友, 健康快樂成長!!!

[ 本文章最後由 Addfish 於 07-9-23 23:42 編輯 ]

別墅

Re: 住采葉庭媽咪的媽媽注意呀

好彩我有奶奶幫手睇住, 淨靠印印邊度放心wor!!

子爵府

Ah-Goo-Chu,

do u have password of theparcville.net web site?

would u do me a favour?
if u have password & can leave message there!!!

coz i don't have...

Remind parcville mamas...

thks

別墅

我無呀! 我好少上采葉網架,因為啲人好奇怪, 好鍾意係個度撩交嗌,明明只不過係啲好普通既topic,最後都可以係火藥味收場, so.....米搞~~

大宅

Yes, I agree, I have seen many times the maids didnt do a good job in looking after the babies and kids. I've never thought of getting a maid to take care of my daughter, I prefer to do it all by myself, housework etc, but lucky my parents give me a big hand, otherwise, I dont think I can manage all by myself. Yes, to all the Parcville mothers, please keep an eye on your maids, some do behave badly and do the things they shouldnt do, some talking to each others and some talking on the phones etc. There was once I saw a little girl dropped from the stairs of the slide, she cried for a while then the maid realised it was her girl who got hurt......so please be very careful.
Rae Ma

洋房

Addfish,

認唔認得我呀!maggiec 呀!論激氣印印呢!

我唔係往采葉庭,在那位置?

真值得加許,妳提醒住采葉庭媽咪要注意事項。

Addfish 寫道:
住采葉庭的媽媽要返工只有印印湊自己的小朋友請注意:-

本人在playgroup有冷氣個間以前是波波池的 就今日所見而提醒各位在職媽媽:-

相信每日你家中的印印在早上10點多會在以上的地點同其他鄉里眾會, 你們家中的bb就由佢地自己玩, 2歲以上小朋友還好, 識行,

今日就見到有個男bb 剛剛識行跌到,個頭落地, bb 就係度喊, 個印印才施施言抱起個bb, 本人見到都心痛...bb 就一直喊, 唔知有無事架....我就盯著佢地...佢地都有d 怕我...

乜印印d 樣我都記在腦海中, 你知啦, 大家都係香港媽媽, 當然會肉赤自己bb 被不負責的印印湊, 實在不幸....

唉, 我都唔知道點可以告密你0地聽, 我係一番好意, 你0地明我意思啦....

anyway 突擊檢查你地工人啦....
佢地日日十點幾gathering 到12點幾架....

有乜需要, pm 我呀...

祝貴小朋友, 健康快樂成長!!!

子爵府

Ah-Goo-Chu,
totally agree yr point of view.
that web site, many ppl are really crazy..
always argument...
hahha

so i don't have password there

子爵府

maggiec,

haha
i guessed u are my good neighbour TIM hahha
so disappointed,,,u aren't :-( :-(

of course remember u....i am glad that u have a good maid finally.

大宅

Hello 各位采葉媽咪, 我今個月開始自己湊 bb, 其實都係諗住過度期, 已經揾緊印印. 但就呢半個所觀, 己打消揾印印念頭. 差不多每天下午一時左右, 我都會推 bb 行公園, 發覺好多印印係十五座對出個公園內聚會, 有推住 bb 車, 有放狗, 有帶住行得0下0即1歲多小孩, 有個體多數坐到三點幾.

我 bb 現五個月好鐘意聴音樂, 叫我附住佢行或坐, 和我講野, 坐住學行車四圍摸野, 玩玩具等等, 佢地竟然咁得閒聚會.

有多次都見0的死印印對個小主人非常差態度, 見到都眼火爆. 我會望實佢地, 佢地都會立時收歛0下.

** 題外話 **
唔知你地覺唔覺本屋苑管理公司好唔得 ??

子爵府

karench999,
** 題外話 **
唔知你地覺唔覺本屋苑管理公司好唔得 ??
係好垃圾, 有葉小姐 唔垃圾都變垃圾

大宅

你住邊座 ?? 葉小姐都識, 我現係全職媽咪, 係呢個屋苑見得最多係外傭跟住就公公婆婆, 好少全職媽咪多數0的住客早出晚歸.

子爵府

karench999,
因我有投訴反映屋苑唔好既野米識law...
等閒出黎見下呀..

首頁

尾頁

跳至