論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

衰老公令我在工人面前好尷尬!

平時出街我梗銷房門, 上個星期六我長週不在家,點知老公同d细路去街食早餐唔銷房門,但d錢又通處擺,乜樻筒都冇銷。 我放工返嚟先知 當老公入房時就問佢點解唔銷房門出街,(平時都有成日提佢),嗰朝講少句就咁。

點知個衰佬仲大声過我,話咁唔信個工人不如抄咗佢,一係就lock住她在工人房......... 我知個工人在廳想偷聽, 係咁在我房前行來行去. 我叫佢细声D, 佢慌死個工人聽唔到咁, 仲越講越大声,(嚴我鬼鼠), 叫佢唔講嗰句都講理。 講到"興", 我問他係咪想我同個工人講:”我驚你偷嘢,所以要lock門丫?” 

和他在房內大吵大鬧一輪後,老公在房內執嘢,我就入X房(kitchen) 扮無嘢同工人一齊整午餐 , 真尷尬!

大家有冇試過因工人同老公鬧大交呀?

珍珠宮

Re: 衰老公令我在工人面前好尷尬!

我試過啦, 老公唔用腦諗野。
上一個印印痴痴地, 可以無啦啦帶走我個仔出街, 要我成家人去搵佢返黎仲夠膽話因我無日日提佢唔可以咁做先會係咁, 係我唔啱....我已好憎佢。

有一天我兩公婆去深圳玩天光, 早上7:00先返屋企, 但我發現我個仔額頭有傷口, 就問印印點解, 佢一時又話唔知, 跟住我好惡鬧佢, 先講佢唔小心整到bb唔講比我知因怕我會鬧佢。但唔一早講可能小朋友傷了個腦咁點算....所以我不停鬧佢, 佢又鬧我, 變成罵戰。

老公唔知頭唔知路就走出來鬧我, 話我虾工人....仲係度話妳炒佢我請番佢仲加佢人工,吹呀!

個衰印以為我老公lum佢, 好得戚笑住入房唔放我在眼內, 我覺得老公用佢黎激我都唔好係印印面前講, 個印印以為自己好掂。結果印印成日同我講話sir鐘意佢喎, 實唔驚比人炒。

最後比我偷影印印係屋企對我個仔唔好同偷野....咪又係老公第一個話要炒佢。
所有遇見,皆有因果
要是每個人都懂你,那你得有多平凡

複式洋房

其實我想請教吓,我是第一次請印印,申請中,有d咩要注意,因我睇咗好多,我好驚,上班之後得印印在家夜晚有時得佢同我個女,點算?

男爵府

你地d老公又真是幾衰喎,就算覺得你地唔arm,都應該在無人時先講呀,在工人面前大炒大鬧咁d工人咪好得戚,想管都難。
有時d衰老真

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

大宅

我隻佬咪又係.....個工人未到既, 但我話要裝眼仔, 柜要加 lock, 佢話我多餘, d 工人唔會咁做, 話我小家....

翡翠宮

我老公好似未試過我鬧工人時佢出面幫工人講好說話. 但佢對工人好過我就試得多, 好似工人抱住bb再加一袋野佢就實會第一時間幫佢抱仔或攞野, 亦有試過個工人兩隻手攞住兩大袋野都會第一時間幫個工人囉, 嘩細心到呀 換轉係我, 一定唔會第一時間幫我攞, 最多都係差不多到目的地時或我已行了一段好長既路時佢先好似如夢初醒咁返轉頭幫我 可惜個時我已經黑面啦, 但佢亦唔會反醒自己既過錯只會話我好比面色佢睇, 所以在佢心中我連一個工人都不如呀

複式洋房

我從來都唔會有呢 D 事發生, 因我隻佬完完全全乜都唔理, 有時同佢講衰工人 D 嘢, 一 D 反應都無, 成舊木咁, 我好似同空氣傾計咁, 仲興

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至