自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

Re: 眉筆好d定眉粉好d呢?????

我都用左植村秀差唔多三年喇, 都覺得幾好用, 但有d人話用眉粉natural d, 我再之前都用過body shop果隻, 所以咪問下各靚女們啦

穎穎媽咪 寫道:
多謝大家同意本人

因我早10年前都係咁同d客講,以前做過幾年化粧sales :mrgreen:

其實要劃得好2者都難架,要講天份架
我見過人用眉粉用到好似臘筆小生咁
用眉筆用到好似放左2條炭放係眼上面咁,因劃得好實
我個人覺得2者一起用最自然,先用眉筆勾劃左眉形,再在中間掃上眉粉,眉粉係要補架,維持唔得耐,大汗及夏天都唔適合用,
我以前有個friend用眉粉,好大汗,流2條黑汗笑爆咀,不過n年前啦!家陣d眉粉質地我唸好d既,仲有本人覺得眉筆用換芯果d好d,我極力推介植村秀我用左13年啦
以上只係我意見比大家參考下!多多指教!
Love You Baby

大宅

thanks 各靚女們既意見
:-P
Love You Baby

大宅

Kose 眉筆 is GOOD............
真實和謊言一起到河邊洗澡 ,先上岸的謊言偷偷穿上真實的衣服不肯歸還 ,固執的真實死也不肯穿上謊言的衣服,只好一絲不掛光溜溜地走回家,從此人們眼中只有穿著真實外衣的謊言, 卻怎麼也無法接受赤裸裸的真實.

公爵府

眉粉好用點. 我眉尾無乜眉毛, 所以有時會係尾到用眉筆, 但都係用眉粉多, 自然點

首頁

尾頁

跳至