婦女醫護

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

睇中醫,話我腸胃好差,建議我做一次腸胃檢查,但我唔知有d咩要做,是否做胃鏡,還有d咩要做呢?

別墅

係咪指照胃鏡、腸鏡呢? 可找外科醫生或腸胃科醫生睇睇.

原帖由 sukkiu 於 10-12-21 09:38 發表
睇中醫,話我腸胃好差,建議我做一次腸胃檢查,但我唔知有d咩要做,是否做胃鏡,還有d咩要做呢?

大宅

好及有醫德的腸胃科醫生

原帖由 sukkiu 於 10-12-21 09:38 發表

最好的檢查腸胃方法,就是照腸和胃鏡,因醫生可以直接看到你的腸和胃的情況。我有一個很好的醫生,如有需要我可以給他的資料給你。

大宅

原帖由 peggy319 於 11-1-10 01:57 發表

最好的檢查腸胃方法,就是照腸和胃鏡,因醫生可以直接看到你的腸和胃的情況。我有一個很好的醫生,如有需要我可以給他的資料給你。

我想要他的資料!!THX!!

伯爵府

原帖由 peggy319 於 11-1-10 01:57 發表

請問檢查腸胃費用貴嗎?
保險可CLAIM嗎?
謝謝
只要堅持相信神 是愛我,為我捨己
《麥田裏的守望者》為世界貢獻了一個詞語:守望。教育不是管,也不是不管。在管與不管之間,有一個詞語叫“守望“。

別墅

如果純檢查, 應該保險不包, 不過一般都是有些不妥, 才去做檢查, 屆時醫生會懂得幫你寫claim from的。
我以前都做過這些檢查, 個外科醫生手勢都幾好, 佢都有幫我仔仔做過包皮手術。那次因claim from有些字眼的問題, 醫生都很快幫忙跟進。

原帖由 janetlam74 於 11-1-13 13:40 發表

請問檢查腸胃費用貴嗎?
保險可CLAIM嗎?
謝謝

首頁

尾頁

跳至